Τη χορήγηση ένοπλης αστυνομικής φύλαξης στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, αποφάσισε η νομαρχία της πόλης Βαρέζε, έξω από το Μιλάνο, λόγω απειλητικών μηνυμάτων που δέχεται εκείνος σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή, όπως έγινε γνωστό, συνδέεται με απειλητικά μηνύματα που ο Φοντάνα (ο οποίος εξελέγη με την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι) συνεχίζει να δέχεται στο διαδίκτυο και με συνθήματα, γραμμένα σε τοίχους πολυκατοικιών του Μιλάνου, στα οποία κατηγορείται για «δολοφονία πολιτών».

Ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι δεν ζήτησε ο ίδιος την ένοπλη αυτή προστασία και ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται, όπως πάντα. με την γνωστή του αποφασιστικότητα».

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία, με στελέχη των Πέντε Αστέρων και της κεντροαριστεράς, τα οποία κατηγορούν τον Φοντάνα για μεγάλες καθυστερήσεις και εσφαλμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Δυο από τις κύριες κριτικές αφορούν την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό σε οίκους ευγηρίας (με μόλυνση υγιών ασθενών) και το ότι η περιφέρεια της Λομβαρδίας δεν απομόνωσε αμέσως, όπως θα μπορούσε, τις περιοχές στις οποίες εμφανίσθηκαν οι εστίες του ιού.

Από τη μεριά τους, ο Φοντάνα και οι συνεργάτες του απαντούν ότι αναγκάσθηκαν να αναμετρηθούν με μια πρωτοφανή, στα χρονικά, κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι δεν υπήρξε πάντα η απαιτούμενη, άμεση συνεργασία, από μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης.

Τέλος, σήμερα (27/05) οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι χορηγήθηκε ένοπλη αστυνομική προστασία και στην υπουργό Παιδείας, Λουτσία Ατσολίνα, του κινήματος Πέντε Αστέρων, λόγω απειλών που δέχεται μέσω διαδικτύου, με αναφορά στις διαδικασίες πρόσληψης νέων εκπαιδευτικών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.