Η δημοσιογράφος του BBC Ireland Έμα Βάρντι είχε αρκετά τολμηρή συμμετοχή σε ένα βίντεο που γυρίστηκε για καλό σκοπό, την ενίσχυση του βρετανικού ΕΣΥ στο πλαίσιο της μάχης με τον κορονοϊό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Belfast Telegraph, το BBC δεν συμμερίστηκε την πρόθεσή της να βοηθήσει, με τον συγκεκριμένο τρόπο κι έτσι το βίντεο επαναδημοσιεύτηκε, αυτή τη φορά χωρίς τις επίμαχες σκηνές. 

Ο σύντροφος της Βάρντι Άαρον Άνταμς γύρισε μαζί με τους συμπαίκτες  του ένα βίντεο χιουμοριστική αντιγραφή του βίντεο κλιπ του «I want to break free» των Queen.

"Oh how I want to break free" 🎤🎤🎤**SING FOR THE NHS **So here it is 😬😬😬. 4 weeks of lockdown…no football….and this is what happens.Just giving link below with all donations going to the NHS Together Charityhttps://t.co/6uBbuwBFsO https://t.co/PIpHMipNop

Posted by Cooke Athletic Football Club on Monday, April 20, 2020

Στις διάφορες χιουμοριστικές εμφανίσεις των παικτών, που μιμούνταν σκηνές από το βίντεο κλιπ, η Βάρντι συμμετείχε σε σκηνή δήθεν σεξ με τον σύντροφό της.

Το βίντεο ανέβηκε αρχικά στους λογαριασμούς του ζευγαριού στο Twitter και τη σελίδα της ομάδας στο Facebook. Ωστόσο λίγο αργότερα δημοσιοποιήθηκε η δεύτερη εκδοχή του, χωρίς τη Βάρντι και τη σκηνή του «σεξ». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επικεφαλής του BBC τόσο στο  Μπέλφαστ όσο και στο Λονδίνο δεν είδαν με καλό μάτι τη συμμετοχή της βραβευμένης δημοσιογράφου με τέτοιο τρόπο στο βίντεο. Ακολούθησε ένα email στην αίθουσα σύνταξης του BBC, στην οποία οι διεύθυνση υπενθύμιζε τη σωστή χρήση των social media, ειδικά με φόντο την πανδημία του κορονοϊού.

Το βίντεο τελικά κατέβηκε και ξανανέβηκε, χωρίς τις σκηνές στο κρεβάτι.

«Έγινε με χιούμορ αλλά και η Έμα αποδέχεται πως ήταν απρεπές και η σκηνή αφαιρέθηκε από το βίντεο» δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού δικτύου.

Ορισμένοι είχαν ωστόσο προλάβει να κατεβάσουν και να κρατήσουν το αρχικό βίντεο, όπως η Daily Mail.