Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κρανίδι, Ελλάδα: Αγωνία για όσα συμβαίνουν στο ξενοδοχείο/δομή

Σε καραντίνα βρίσκεται η περιοχή του Κρανιδίου μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, κάτι που προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών, την ώρα που οι αριθμοί που αφορούν τον ιό στη χώρα δείχνουν τάσεις μείωσης.

Αθήνα, Ελλάδα: Ψάχνοντας για λίγα ψιλά από τον κόσμο… που δεν υπάρχει

Σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκονται και όσοι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και στηρίζονται στη βοήθεια των φιλεύσπλαχνων συμπολιτών τους, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ελάχιστος είναι ο κόσμος που κυκλοφορεί στους δρόμους, ακόμη και στα πιο κεντρικά μέρη της χώρας. Χαρακτηριστική η εικόνα από την Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Μαδρίτη, Ισπανία: Φόρος τιμής για όσους «έφυγαν» εξαιτίας του ιού

Η Ισπανία είναι από τις χώρες που έχει βιώσει όσο λίγες τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. H χώρα ζει μαύρες ημέρες, όπως φαίνεται και από τις εικόνες στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μέσα στους πολίτες που «έφυγαν» και στους οποίους ο κόσμος αποτίει φόρο τιμής, είναι και πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι, που δίνουν μεγάλη μάχη στα νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Λα Παζ» κράτησαν ενός λεπτού σιγή για έναν συνάδελφό τους, που δεν είναι ο μόνος μεταξύ των θυμάτων.

Λονδίνο, Αγγλία: Μια εικόνα που θα φάνταζε σουρεάλ, αλλά δεν είναι

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ήταν από τς τελευταίες που αναγκάστηκε να πάρει σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, κάτι που πληρώνει ακριβά σε ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, η κατάσταση έχει αντιστραφεί πλήρως, με άπαντες να παίρνουν τις προφυλάξεις τους και να δημιουργούνται εικόνες που πριν μερικούς μήνες θα φάνταζαν… επιστημονική φαντασία.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Φόρος τιμής με λίγα γαρίφαλα, παρά τον κορονοϊό

Τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Λένιν) γιόρτασαν στη Ρωσία, με το να αφήσουν λίγα γαρίφαλα είτε στα αγάλματά του (όπως στην Αγία Πετρούπολη), είτε στο Μαυσωλείο στη Μόσχα. Όσοι έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, που δεν είχαν καμία σχέση με αντίστοιχες, έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, όπως η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους, αλλά και η χρήση μάσκας, που στην προκειμένη περίπτωση… επιβαλλόταν να είναι κόκκινου χρώματος.

Χιντεραμπάντ, Ινδία: Η φράση «Μένουμε Σπίτι» παντού και ξεκάθαρη

Μπορεί η Ινδία να μην βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών με κρούσματα και θανάτους λόγω κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι συνορεύει και με την Κίνα, από την οποία ξεκίνησε η πανδημία, ωστόσο η χώρα έχει πάρει τα μέτρα της, προκειμένου να μην γνωρίσει μεγαλύτερες συνέπειες. Άλλωστε, οι ειδικοί έχουν κάνει σαφείς εκκλήσεις στις Αρχές της χώρας, καθώς οι υποδομές δεν βοηθούν σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει τελείως. Έτσι, το «Μένουμε Σπίτι» όχι μόνο τηρείται, αλλά γίνεται σαφές με κάθε τρόπο.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Δεν γίνεται να κλείνουν τα μάτια στον κορονοϊό

Σε χειρότερη θέση από όλες τις χώρες του κόσμου είναι η ΗΠΑ, όσον αφορά τις συνέπειες που προκαλεί ο κορονοϊός. Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να λάβει τα μέτρα του, μέσω ειδικών πραγμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε κάθε τομέα, αλλά το γεγονός ότι αρχικά η χώρα… έκλεισε τα μάτια σε αυτό που ερχόταν, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ωστόσο, αντιδράσεις προκαλούν και τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού, καθώς δεν ήταν λίγοι οι πολίτες της χώρας που βγήκαν στους δρόμους και αντέδρασαν, καθώς θεωρούν ότι οι συνέπειες που θα δημιουργήσουν τα μέτρα θα είναι για εκείνους μεγαλύτερες από τις χαμένες (ομολογουμένως πολλές) ζωές. Δεν έλειψαν φυσικά και οι αντι-διαδηλώσεις, με το πλακάτ «Οι υγειονομικοί υπάλληλοι πεθαίνουν λόγω της άγνοιάς σας».

Αβάνα, Κούβα: Προσπάθεια να συνεχιστεί η καθημερινότητα όσο πιο κανονικά γίνεται

Διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος στην Κούβα στην επιδημία από τις ΗΠΑ, με τον κόσμο να παίρνει διαρκώς τα μέτρα του, από την πρώτη φορά που ιός πλησίασε τα εδάφη της, αν και οι καθημερινές δραστηριότητες δεν μπήκαν στον «πάγο». Φυσικά, μεγάλο κομμάτι της οικονομίας για τη νησιωτική χώρα στηρίζεται στον τουρισμό, οπότε η ήδη δύσκολη κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη, παρά τα θετικά δείγματα από τη δημόσια υγεία.