Ένας επαγγελματίας παρατηρητής της Νέσι που ισχυρίζεται ότι έχει δει το τέρας του Λοχ Νες 4 φορές την περασμένη χρονιά, κατέγραψε σε βίντεο την πρώτη επίσημη εμφάνισή του αυτή τη δεκαετία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 55χρονος υπάλληλος νοσοκομείου στην Ιρλανδία Eoin O’Faodhagain ισχυρίζεται ότι είδε το θρυλικό πλάσμα να κολυμπά στα νερά της λίμνης, στην περιοχή Urquhart Bay, στις 18 Ιανουαρίου.

Το βίντεο, το οποίο υπέβαλε στο επίσημο αρχείο καταγραφής των εμφανίσεων του τέρατος του Λοχ Νες, δείχνει ένα σκοτεινό αντικείμενο να κουνιέται.

Το οπτικό υλικό «επιβεβαιώθηκε» από το αρχείο και έτσι είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Νέσι για τη δεκαετία του 2020 από τον περασμένο Οκτώβριο.

O Eoin εκτιμά ότι το αντικείμενο που είδε είχε πλάτος περίπου 1,2 μ. και μήκος 3 μ. «Είναι υπέροχο που ήμουν ο πρώτος που είδα το τέρας του Λοχ Νες για τη δεκαετία. Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι αυτό το πλάσμα είναι μεταναστευτικό αλλά εγώ πιστεύω ότι η Νέσι δεν πάει πολύ μακριά από τη λίμνη».

Ο «βετεράνος κυνηγός» του τέρατος το έχει συνολικά δει 6 φορές.

«Όταν το ξαναβλέπεις, σοκάρεσαι. Απλώς εύχομαι να στεκόμουν στην όχθη της λίμνης και όχι να το παρακολουθώ από live cam. Δεν υπήρχαν ούτε βάρκες ούτε πουλιά την ώρα που εμφανίστηκε» είπε ο Eoin.

Η προηγούμενη φορά που η Νέσι είχε καταγραφεί ήταν από τον 5χρονο Ζάχαρι Γουάιτ. Την προηγούμενη χρονιά το τέρας του Λοχ Νες εμφανίστηκε περισσότερες φορές από ποτέ, 18 συνολικά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία ισχυρίστηκαν ότι το τέρας του Λοχ Νες θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο χέλι, εξετάζοντας DNA από δείγματα νερού από τη λίμνη Νες.

Έρευνα του 2018 αποκάλυψε ότι η Νέσι αξίζει για την οικονομία της Σκωτίας 41 εκατομμύρια λίρες.