Πελώρια κύματα «κατάπιαν» ολόκληρα οικιστικά συγκροτήματα στη Μαγιόρκα, ενώ περιοχές της Καταλονίας πνίγηκαν από αφρό προερχόμενο από τη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το RT, αυτά είναι τα αποτελέσματα της μανίας την οποία εξαπέλυσε η καταιγίδα Γκλόρια στην ενδοχώρα της Ισπανίας και τα νησιά.

Ο θαλασσινός αφρός που προκλήθηκε από την ανάδευση οργανικής ύλης στο νερό, πλημμύρισε τους δρόμους της Τόσα Ντε Μαρ στη Χιρόνα. Οι ισπανικές Αρχές κήρυξαν κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σε αρκετές επαρχίες της χώρας.

Στις Βαλεαρίδες Νήσους αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούσαν να αντισταθούν στη γοητεία της δύναμης της φύσης και κατέγραψαν την τρομακτική θύελλα με τα κινητά τους τηλέφωνα, κάποιοι από την ασφάλεια των διαμερισμάτων τους και των αυτοκινήτων και άλλοι όχι.

Η Μαγιόρκα παραμένει σε κατάσταση πορτοκαλί και κίτρινου συναγερμού μέχρι την Πέμπτη, καθώς η θάλασσα θα συνεχίσει να είναι ταραγμένη εν μέσω της Γκλόρια.

Τα σουπερμάρκετ στη Μαγιόρκα αρχίζουν να παρουσιάζουν ελλείψεις σε κάποια προϊόντα καθώς η θαλασσοταραχή έχει εμποδίσει τα δρομολόγια των πλοίων από την ενδοχώρα.

Οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης έχουν δεχθεί κλήσεις για περίπου 322 περιστατικά εξαιτίας της καταιγίδας στις Βαλεαρίδες, που συμπεριλαμβάνουν πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και πλημμύρες, με την ταχύτητα των ανέμων να φτάνει μέχρι και τα 84 χιλιόμετρα ανά ώρα κάποιες φορές.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από την καταιγίδα Γκλόρια έχουν φτάσει τους 4.