Ισημερινός: Βαρύ πρόστιμο σε οδηγό λεωφορείου επειδή πάτησε χελώνα είδους που απειλείται με εξαφάνιση

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου


ΚΟΣΜΟΣ
7:45
30/11/2019
Ισημερινός: Βαρύ πρόστιμο σε οδηγό λεωφορείου επειδή πάτησε χελώνα είδους που απειλείται με εξαφάνιση
1
loading

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου καταδικάστηκε σε βαρύ πρόστιμο, επειδή πάτησε μια χελώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές προστασίας του περιβάλλοντος στο αρχιπέλαγος αυτό του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα «να καταστραφεί μερικώς το καβούκι μιας θηλυκής χελώνας του είδους Chelonoidis porteri», διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος (PNG).

Καθώς το θύμα ανήκει σε προστατευόμενο είδος, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 11.347,20 δολαρίων (περίπου 10.300 ευρώ), πρόσθεσε το PNG.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται 1.000 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ισημερινού και συνιστούν ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο. Δεκάδες είδη είναι ενδημικά στα νησιά αυτά και η μελέτη τους χρησίμευσε στον Άγγλο φυσιοδίφη Κάρολο Δαρβίνο να αναπτύξει τη γνωστή θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

*Φωτογραφία αρχείου

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    Τι δουλειά έχουν οι ορδές των τουριστών σε προστατευόμενα μέρη? Πλοια αεροπλάνα και Λεωφορεία με συνταξιούχους Αμερικάνους και Γερμανούς γκρικσαλατάδες στα τέσσερα.
    Οτι χειρότερο μπορεί να τύχη σε μια χώρα.Πόσο μάλλον σε ένα φυσικό πάρκο οπως είναι αυτά τα νησιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει