Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν τα πήγε καλύτερα στη χθεσινή, πρώτη τηλεμαχία, που είχε με αντίπαλο τον Μπόρις Τζόνσον, παρόλο του ότι το πρώτο συμπέρασμα δημοσκόπησης που έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, έδειξε ότι οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν σχεδόν ισόπαλοι, με μικρό προβάδισμα του νυν πρωθυπουργού.

Η σχετική έρευνα της YouGov, που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της τηλεμαχίας και ζητούσε από τους θεατές -που ανήκαν και στις δύο πολιτικές πλευρές- να κρίνουν τον νικητή της συζήτησης, έφερνε τους δύο «μονομάχους» με ποσοστά 51% και 49% υπέρ του πρωθυπουργού. Ωστόσο, στο αποτέλεσμα αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν αυτοί που απάντησαν «δεν ξέρω».

Από το μερίδιο αυτό, που κατά τους πολιτικούς αναλυτές είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα και θα είναι αυτοί τους οποίους θα πρέπει να κερδίσουν τα κόμματα για να λάβουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ο Κόρμπιν φαίνεται περισσότερο κερδισμένος και προηγείται με ποσοστό 59% έναντι 41% του Τζόνσον.

Επίσης, το 71% των αναποφάσιστων είπε ότι ο επικεφαλής των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία τα πήγε καλύτερα και το 29% ότι τα πήγε άσχημα, ενώ ο αντίπαλός του των Συντηρητικών έλαβε 51% για το «καλά» και 49% για το «άσχημα».

Γενικότερα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τζέρεμι Κόρμπιν τους έδωσε την εντύπωση του πιο αξιόπιστου, του πιο αρεστού και αυτού που βρίσκεται πιο κοντά στους κοινούς πολίτες.

Η μέτρηση της YouGov χώριζε τους ψηφοφόρους σε αυτούς που ήταν οριστικά αποφασισμένοι για το πώς θα ψηφίσουν και σε αυτούς που θα περιμένουν να αποφασίσουν αργότερα (αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 20%).

Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ο Κόρμπιν, είχε το πλεονέκτημα και ανάμεσα στο σύνολο των ψηφοφόρων (προβάδισμα 49%, έναντι 44% του Μπόρις Τζόνσον) και πολύ περισσότερο ανάμεσα στους αναποφάσιστους (66% έναντι 25%). Επίσης, μείωσε το πλεονέκτημα του Τζόνσον για το ποιος φαίνεται να είναι ο πρωθυπουργός, από το 27% στο 21%, ανάμεσα στους αναποφάσιστους.