Ένα αγόρι στο Κολοράντο των ΗΠΑ περιέγραψε πώς πάλεψε με ένα λιοντάρι και κατάφερε να γλιτώσει.

Ο 8χρονος συνέρχεται από την επίθεση που δέχτηκε στο βουνό έξω από το σπίτι του στο Κολοράντο τον περασμένο μήνα και έδωσε τις λεπτομέρειες για το πώς πάλεψε για τη ζωή του όταν το ζώο είχε το κεφάλι του στο στόμα του.

Το λιοντάρι που επιτέθηκε στον 8χρονο ήταν 1 έτους και θανατώθηκε, όπως αναφέρει το nbcnews.com.

Ο 8χρονος είπε ότι το ζώο τον είχε παγιδεύσει κάτω από ένα δέντρο και εκείνο προσπαθούσε να το απομακρύνει με ένα ξύλο που είχε βρει.

Ο Πάικ Κάρλσον έπαιζε με τον αδελφό του στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Μπέιλι, όταν κατέβηκε από τον λόφο για να μιλήσει σε έναν γείτονα. Ο Πάικ είπε ότι ενώ περπατούσε, ξαφνικά του επιτέθηκε το λιοντάρι.

 

«Έριχνα μπουνιές, προσπαθώντας να αρπάξω ό,τι μπορώ» είπε για το περιστατικό που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου. «Βρήκα ένα ξύλο και προσπάθησα να του το καρφώσω στο μάτι, αλλά έσπασε», ανέφερε.

Καθώς ο 8χρονος πάλευε με το λιοντάρι, ο αδελφός του έτρεξε για να φωνάξει τον πατέρα τους. Ο Ρον Κάρλσον με ένα μαχαίρι έφτασε στο σημείο και είδε το λιοντάρι να έχει το κεφάλι του αγοριού στο στόμα του και να τον έχει τραβήξει κάτω από το δέντρο.

Τελικά ο πατέρας του κατάφερε να τρομάξει το ζώο, το οποίο έφυγε.

«Όταν κατάφερα να τρομάξω το λιοντάρι και πήρα το παιδί, δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό του», είπε και συνέχισε: «Υπήρχε αίμα πάνω του. Το κρανίο του ήταν σχισμένο σε πολλά σημεία. Δεν εύχομαι σε κανένα γονιό να το ζήσει αυτό».

Ο Πάικ υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις και μπορεί να χρειαστεί και τρίτη για να αποκατασταθεί το βλέφαρό του.

Ωστόσο ο μικρός βρίσκει το κουράγιο να αστειεύεται: «Κανείς να μην προσπαθήσει να τα βάλει με ένα λιοντάρι των βουνών. Είναι ζαβολιάρικα».