Στους δρόμους της Βουλγαρίας είναι αποφασισμένοι να βγουν ακτιβιστές μετά την ολοκλήρωση των εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Οι ακτιβιστές εκφράζουν την οργή τους γιατί, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση λίγους μήνες νωρίτερα, κερδίζει για μία ακόμη φορά την εκλογική μάχη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν ενημερώσει την αστυνομία εκ των προτέρων για τα σχέδιά τους και τη συνάθροιση με την ολοκλήρωση της εκλογικής ψηφοφορίας. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αρχές είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν την τάξη. Λίγους μήνες πριν, 7 άτομα αυτοπυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων στη Σόφια και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι πολιτικοί δεν ακούν τη φωνή του λαού και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποχωρήσουμε. Θα διαδηλώσουμε την Κυριακή στη Σόφια και μπορώ να σας πω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής μιας ομάδας διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση, με ηγέτη τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο όταν ήρθε αντιμέτωπη με τις μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για να εκφράσουν την οργή των πολιτών σχετικά με τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας, τα μέτρα λιτότητας και τις ανησυχίες -τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση- σχετικά με την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κεντροδεξιό κόμμα GERB του Μπορίσοφ θα λάβει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων την Κυριακή. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία αφορούν περισσότερο στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να ενωθεί πίσω από μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση, παρά στην υποστήριξη του λαού προς το GERB.

Ομάδες διαδηλωτών δήλωσαν ότι η οργή των πολιτών είναι ακόμα μεγάλη και ότι θα ξεχυθούν στους δρόμους διαδηλώνοντας εάν ο Μπορίσοφ καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.