Η 30χρονη Jax Ayton και ο 46χρονος σύζυγός της David προτίθενται να διαθέσουν την τριών δωματίων μονοκατοικία τους στο Darlington δωρεάν σε όποιον αναλάβει να την κάνει και πάλι να μοιάζει με… σπίτι!

Η προηγούμενη ένοικος άφησε πίσω της την καταστροφή! Άνοιξε τρύπες στους τοίχους, έβαλε φωτιά στο γκαράζ και άφηνε τις γάτες της να τα κάνουν στο πάτωμα.

Το ζευγάρι πίστεψε ότι ο εφιάλτης του είχε τελειώσει όταν τελικά κατάφεραν να της κάνουν έξωση, όμως έκαναν λάθος.
Το σπίτι τους έγινε στη συνέχεια στόχων κλεφτών, οι οποίοι το άδειασαν στην κυριολεξία από ό,τι μπορούσαν να αφαιρέσουν από αυτό για να το μεταπουλήσουν, όπως όλες σωληνώσεις και την καλωδίωση.

Το κόστος της ανακατασκευής αναμένεται να κοστίσει 17-23.000 στερλίνες.

«Ήταν ένα πολύ όμορφο σπιτικό, σε καλή κατάσταση, όμως η προηγούμενη ένοικος το κατέστρεψε εντελώς όταν της ζητήσαμε να φύγει. Εμείς δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να το φτιάξουμε αρχικά και έμεινε καιρό άδειο, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος διαρρηκτών. Πήραν τα πάντα, εκτός από τα πατώματα» είπε η Jax.

Το ζευγάρι προτίθεται να αλλάξει τα παράθυρα και τα ηλεκτρικά προτού εγκατασταθεί κάποιος μέσα σε αυτό, αλλά ο νέος νοικάρης θα πρέπει να κάνει όλη τη δουλειά για να το κάνει και πάλι κατοικήσιμο. Τα οικοδομικά υλικά που θα χρειαστούν θα τα παρέχει το ζεύγος Ayton και αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο ενοικιαστής θα πληρώνει ενοίκιο 425-475 στερλίνες το μήνα.