Το τεράστιο φεστιβάλ της Ινδίας με τα 120 εκατομμύρια προσκυνητές

Δείτε τις φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
10:14
15/01/2019
Το τεράστιο φεστιβάλ της Ινδίας με τα 120 εκατομμύρια προσκυνητές
4
loading

Τουλάχιστον δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ Kumbh Mela, στην Ινδία, και έχουν ήδη αρχίσει να βουτούν στα ιερά νερά των ποταμών Γάγγη και Γιαμούνα.

Οι αρχές εκτιμούν πως συνολικά, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τα 120 εκατομμύρια σε 49 ημέρες.

Οι Ινδουιστές, όπως εξηγεί το BBC, πιστεύουν πως το μπάνιο στους ποταμούς τους απαλλάσσει από τις αμαρτίες τους και τους οδηγεί στη σωτηρία.

Οι ιεροί «sadhus» ήταν από τους πρώτους που έφτασαν, νωρίς σήμερα το πρωί, με τα σώματά τους βαμμένα με στάχτη, χορεύοντας και ψάλλοντας «Har Har Gange».

Στο τελευταίο φεστιβάλ Kumbh, που έγινε το 2013, είχε επιτραπεί και σε ιερές «Sangam», γυναίκες δηλαδή, να πλυθούν στα νερά των ποταμών για πρώτη φορά. Σήμερα βούτηξαν στα νερά και μερικές εκατοντάδες διεμφυλικοί, όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και πάνω από ένα εκατομμύριο ξένοι προσκυνητές.

Οι διοργανωτές προετοιμάζονται για περισσότερο από έναν χρόνο για τη διοργάνωση αυτή, που θεωρείται μεγαλύτερη και από το ετήσιο μουσουλμανικό Χατζ.

Το φετινό φεστιβάλ θα είναι τεράστιο και πολλοί πιστεύουν πως έχει και μία πολιτική πτυχή και πως η κυβέρνηση της χώρας το διοργάνωσε με το βλέμμα στις εκλογές του καλοκαιριού.

Για τη φιλοξενία των προσκυνητών έχει στηθεί πρόχειρος καταυλισμός, που καλύπτει 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Χαράχτηκαν δρόμοι και στήθηκαν νοσοκομεία, τράπεζες και πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και 120.000 τουαλέτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar my mother…

  αΟλοι με σταχτη -αυξανη η ταπεινοτητα, οπως ο δαβιδ και πολοι

 2. avatar Αφραγκος

  Μακάρι να εκαναν το ίδιο και οι απλυτοι στην Ελλάδα.Εστω μια φορά το χρόνο...

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΧΑΙΡΕ(?), ΧΑΙΡΕ, ΓΑΓΓΗ !!!

 4. avatar xaxaxaxaxaxa

  Οικολογική καταστροφή. Η παρουσία ενός μη Ινδού στο φεστιβάλ, είναι σα να κάνει το υπέρτατο εμβόλιο, αν επιζήσει θα τον φοβούνται οι ιοί, τα μικρόβια, το νερό, ο πλανήτης και μετά θα αιωρείται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει