Μογκερίνι: Κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η διατήρηση της Συνθήκης κατάργησης πυραύλων

«Προς όφελος και της ΕΕ και της Ρωσίας η διατήρηση της INF»


ΚΟΣΜΟΣ
22:48
06/12/2018
Μογκερίνι: Κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η διατήρηση της Συνθήκης κατάργησης πυραύλων
1
loading

Η διατήρηση της Συνθήκης για την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF) είναι προς το κοινό συμφέρον της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η ύπατη εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Συνθήκη συνιστά στοιχείο κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η πλήρης εφαρμογή της, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΑΣΕ στο Μιλάνο.

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην Ουκρανία, οι συνέπειες από το πρόσφατο συμβάν στον πορθμό του Κέρτς (στην Αζοφική Θάλασσα-σ.σ), η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στην Συρία και η κατάσταση σε σχέση με την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στις 20 Οκτωβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Συνθήκη INF ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία παραβιάζει την εν λόγω Συνθήκη. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση αυτή επικίνδυνη πρωτοβουλία, για την απόφαση της Ουάσινγκτον εξέφρασαν την ανησυχία τους το Βερολίνο και το Πεκίνο, ενώ το Λονδίνο εξέφρασε την υποστήριξη του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dk.

    Η Ρωσία προσβάλει την INF, εδώ και 5 χρόνια. Χάριν στην προδοτική ευρωπαϊκή "κοινή εξωτερική πολιτική" της κύριας αυτής & Σια Ε.Π.Ε. Που δεν θέλει να ξέρει, δεν θέλει να βλέπει ούτε τα προφανές, δεν θέλει να ακούει και μας λέει διάφορες [...] όχι μόνο για τους μετανάστες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει