Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί επιστρέφουν από το Ιράν στην πατρίδα τους

Πάνω από 720.000 γύρισα πίσω φέτος


ΚΟΣΜΟΣ
13:24
05/12/2018
Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί επιστρέφουν από το Ιράν στην πατρίδα τους
3
loading

Περισσότεροι από 700.000 Αφγανοί, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, επέστρεψαν φέτος στη χώρα τους από το Ιράν, καθώς η ιρανική οικονομία γίνεται πιο σφικτή, με άμεσα αποτελέσματα και στην αφγανική, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Σε έκθεση για το διάστημα έως την 1η Δεκεμβρίου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης τονίζει πως 752.325 Αφγανοί επέστρεψαν στη χώρα τους από το Ιράν και το Πακιστάν, οι 721.633 από το Ιράν.

Η αύξηση των επιστροφών μη καταγεγραμμένων μεταναστών από το Ιράν παρουσιάζει τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση. Αποδίδεται το φαινόμενο αυτό στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο Ιράν, όπως η υποτίμηση του νομίσματος. Παράλληλα, η ζήτηση για Αφγανούς εργάτες στην παραοικονομία του Ιράν έχει μειωθεί δραστικά.

«Καθώς όλοι οι Αφγανοί στέλνουν ό,τι βγάζουν στην πατρίδα τους, ήδη οι επιπτώσεις στην αφγανική οικονομία είναι προφανείς» αναφέρεται στην έκθεση.

Όπως τονίζει το Reuters, επικαλούμενο ιρανικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί από τους Αφγανούς επιστρέφουν επιθυμώντας να αναζητήσουν τρόπο να μπουν στην Τουρκία.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar kyrik

  Γυρίζουν στη πατρίδα τους ώστε να αναζητήσουν τρόπο να μπούν στη Τουρκία και στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν τα κεφάλαια τους στην ανθούσα Ελληνική οικονομία.

 2. avatar κοσι

  απο την ελλαδα δεν θα φυγει κανεις

 3. avatar επαγγελματίας αριστερός

  Κακώς! Έπρεπε να ρθουν εδώ στην Ελλάδα. Εμείς οι αριστεροί θα κινήσουμε γη και ουρανό για να ρθουν στην Ελλάδα, όλοι οι καλοί χωράνε!
  Ελάτε! Σας θέλει και η κυρά Τασία μας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει