Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στις ορθόδοξες Εκκλησίες λόγω Ουκρανίας

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


ΚΟΣΜΟΣ
22:45
09/10/2018
Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στις ορθόδοξες Εκκλησίες λόγω Ουκρανίας
12
loading

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα αντισταθεί στις πιέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για συζητήσεις με σκοπό τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την παύση της αυτονόμησης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το άρμα της Μόσχας, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Ελλάδος, βαθαίνοντας το ρήγμα εντός της παγκόσμιας κοινότητας των χριστιανών ορθόδοξων.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θέλει να καταστεί αυτοκέφαλη και έχει ζητήσει την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Θέλοντας να εμποδίσει μία τέτοια εξέλιξη, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, έχει αποστείλει επιστολές σε όλες τις αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες, απευθύνοντας έκκληση για διαπραγματεύσεις όσον αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανίας.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος εξέτασε την επιστολή και θα απαντήσει σύντομα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ερωτηθείς ο ίδιος τι θα αναφέρει στην απάντησή της, ανέφερε: «Δεν θα είναι υπέρ της διάσκεψης των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να συζητήσουν το θέμα. Θα υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη ενότητας μεταξύ των ορθοδόξων εκκλησιών».

Η ορθόδοξη εκκλησία της Βουλγαρίας επίσης απέρριψε τη ρωσική πρόταση την περασμένη εβδομάδα.

Η Εκκλησία της Ρωσίας τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι δεν θα λαμβάνει στο εξής μέρος σε δομές υπό την ηγεσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που αναμένεται σύντομα να αποφασίσει αν στηρίζει ή όχι την ανεξαρτησία της εκκλησίας του Κιέβου.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εξετάσει το ζήτημα του αυτοκέφαλου της εκκλησίας της Ουκρανίας τους επόμενους μήνες, ίσως μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου», δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Μετά από αυτό, η Εκκλησία της Ελλάδος θα αποφασίσει για τη στάση της».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει την ισχύ του Πάπα στην Καθολική Εκκλησία, όμως θεωρείται παραδοσιακά ως «πρώτος μεταξύ ίσων» μεταξύ των πατριαρχών των αυτοκέφαλων ορθόδοξων εκκλησιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Ο Ιησούς Χριστός που είναι ο αρχηγός της χριστιανικής πίστης είπε με ακρίβεια πως πρέπει να είναι οι μαθητές Του αλλά και ότι θα έρθουν πολλοί ψευδοπροφήτες και ψευδοχριστιανοί και θα πλανησουν πολλούς και ιδιαίτερα αυτούς που δεν διαβάζουν οι ίδιοι τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή για να μάθουν την αλήθεια για την σωτηρία τους και πως μπορούν να έχουν αιώνια ζωή. Οι επαγγελματίες της θρησκείας γνωρίζουν την τάση του ανθρώπου να "θρησκευει" για αυτό έχουν κάνει θρησκείες και εκκλησίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των παπάδων αλλά και των αμαρτωλών ανθρώπων. Οι επαγγελματίες Φαρισαίοι δεν λένε όλη την αλήθεια στους ανθρώπους. Δηλαδή ότι πρέπει να μετανοήσουν για την αμαρτία τους (γιατί σύμφωνα με την Αγία Γραφή όλοι οι άνθρωποι έχουν κάνει πράγματα ενάντια στο άγιο θέλημα του Θεού). Να πιστέψουν ότι ο Ιησούς Χριστός που ήταν Υιός Θεού και αναμάρτητος πέθανε στην θέση τους και αναστήθηκε. Αφού το πιστέψουν αυτό τότε να το ομολογήσουν οι ίδιοι με το στόμα τους και να βαπτιστούν για να γίνουν αληθινοί χριστιανοί. Αν δεχτεί κάποιος τον αναστημένο Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα και αν πιστεψει ότι ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς τότε θα λάβει το Άγιο Πνεύμα και θα γίνει παιδί Θεού. Το Άγιο Πνεύμα θα οδηγήσει τον αληθινό χριστιανό σε όλη την αλήθεια, θα αλλάξει την ζωή του και ο άνθρωπος θα μάθει να ζει στην αλήθεια, αγάπη, δικαιοσύνη, καλοσύνη, ευσπλαχνία,φιλαδελφεία που θέλει ο Θεός από τα παιδιά Του. Αυτά που κάνουν οι παπάδες είναι πολιτική,+θέλουν χρήμα+δόξα.

  1. avatar Φίλε

   Φίλε, μη μιλάς ex cathedra. "Πάς ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε ταπεινών υψωθήσεται". Βγάλε πρώτα τα φίδια που φωλιάζουν μέσα σου (αίσθημα αυθεντίας, αυτάρκειας, έπαρση, εμπάθεια κ.λπ.) και ίσως σε αξιώσει ο Θεός να κηρύξεις. "Μη πολλοί διδάσκαλοι γίνεσθε, αδελφοί μου, ειδότες ότι μείζον ληψόμεθα κρίμα"). Διαφορετικά, "τυφλός τυφλόν οδηγών, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται". Όταν βγάλουμε το δοκάρι από το μάτι μας, τότε θ' αφήσουμε την υποκρισία και θα αναβλέψουμε, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το σκουπιδάκι από το μάτι του αδελφού μας. Καλός τρόπος να ξεκινήσουμε είναι ν' αρχίσουμε να ζητάμε ταπεινά το έλεος του Θεού: "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό". Μην πλανώμαστε: Extra ecclesiam nulla salus. Εκείνη την ημέρα πολλοί θα πουν: Κύριε, δεν σε κηρύξαμε, εν τω ονόματί σου δεν κάναμε θαύματα, δεν βγάλαμε δαιμόνια κ.λπ.; Κι εκείνος θα τους απαντήσει: "Ουκ οίδα εμείς. απέλθετε απ΄ εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν". Αυτοκριτική, και όχι κριτική των άλλων. Μην ξεχνάμε ότι όσο πιο περισσότερο ασχολούμαστε με τους άλλους, τόσο λιγότερο ασχολούμαστε με τον εαυτό μας.

  2. avatar Φίλε

   Φίλε, σκοπός της ζωής του ανθρώπου, όπως έλεγε και ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, είναι η απόκτηση του αγίου Πνεύματος. Χρειάζεται συνεχής αγώνας, αδιάλειπτη προσευχή,κυρίως ταπείνωση (κάτι που λείπει απ΄ όλους τους αιρετικούς) και συμμετοχή στα Μυστήρια, δεν θ

  3. avatar Πάλι

   Πάλι copy-paste ο φίλος μας. Διαστρεβλώσεις ("δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή", "οι επαγγελματίες της θρησκείας", "η ψεύτικη θρησκεία" κ.λπ.) Για σας το είπε ο λόγος ο λόγος του Θεού, ότι "εξελεύσονται πλάνοι", "λαλούντες διεστραμμένα", που θα προσπαθήσουν "ει δυνατόν, πλανήσαι και τους εκλεκτούς". Προέρχεσθε από σχίσμα, που προήλθε από άλλο σχίσμα κ.ο.κ. (το σχίσμα, του σχίσματος, ω σχίσμα!). Μετανοήστε, αποκηρύξτε και αποπτύσετε την πλάνη σας και επιτρέψτε στη μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία, τη μοναδική Εκκλησία που ίδρυσε ο Κύριος Ιησούς. Αφήστε τον κομπασμό και ζητήστε ταπεινά το έλεος του Θεού ("Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό"). Και ο Κύριος, ο οποίος "ταπεινοίς δίδωσι χάριν", θα σας ελεήσει. Ο άνθρωπος δεν σώζεται και δεν αγιάζεται ατομικά, αλλά μέσα στην Εκκλησία.

 2. avatar Mplaky

  ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ. ΡΑΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!!!! ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗ ΓΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΠΟΛΥΒΟΛΟ!!!!!!

 3. avatar Λουκάνικος

  Στείλτε στα γατάκια τον Αμβρόσιο. Μια - δυο κατάρες και θα στρώσουν!

 4. avatar Νικόδημος

  Έτσι είναι οι σωστοί χριστιανοί. Ενωμένοι

  1. avatar ορθόδοξες μπίζνες

   Αυτοί δεν είναι χριστιανοί αλλά ρασοφόροι τραπεζίτες

 5. avatar Εμ αφού πρώτος όλων είναι ο

  Πάπας,!
  Σε επικείμενη ένωση της ορθόδοξης και της καθολικής εκκλησίας βέβαια!
  Πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί ο «Καιν και ο Αβελ» είναι κατάσταση και ο άνθρωπος δυστυχώς δεν αλλάζει! Ακομα και μετά την σταύρωση του ΧC (από τους παπάδες της εποχής) και την ανάσταση Του οι ταγοι της εκκλησίας τσακώνονται, λες και είναι η εκκλησία κληρονομιά τους!
  Θεε μου ελέησε μας! Αυτοί θα σε ξανά σταυρώσουν!

 6. avatar Maximosb*

  Στον δρόμο που χάραξε ο Χριστός... αγαπάτε αλλήλους, με ανιδιοτέλεια, ταπεινά, χωρίς υλικές απολαύσεις, να ετοιμάσεις την ψυχή σου για την μετά θάνατο ζωή, η ηγεσία της εκκλησίας να δίνει το παράδειγμα για όλα τα παραπάνω και άλλα τέτοια ωραία... μόνο που η Εκκλησία από την ίδρυση της, κατάλαβε την εξουσία που μπορεί να απηχεί στα πλήθη και με μεγάλη χαρά θα ξανα σταύρωνε τον Χριστό για να μην την χάσει... τουλάχιστον αυτός στην εποχή του προσπάθησε να αλλάξει τον κόσμο σε σκέψη και τρόπο ζωής, ανεξάρτητα εάν στην πάροδο του χρόνου του φόρτωσαν κάτι που δεν ήταν... λίγο παραπάνω μυαλό και σκέψη να είχαμε, σήμερα θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς να μας εκμεταλλεύονται όλοι οι τσαρλατάνοι ανεξαρτήτου θρησκείας... Κάντε και τον σταυρό σας να πάει καλά η χώρα...

 7. avatar Hector1955

  Δυστυχώς, η Αγάπη του Χριστού έχει αντικατασταθεί από την πολιτική και τις σκοπιμότητες.

  1. avatar χχχχχχχ

   Αρα αυτο σημαινει οτι καπου αλλου ειναι η αληθεια...Αποκλειετε να γινονταν ολα αυτα στον λαο του θεου....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει