Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν καμικάζι έπεσε σήμερα με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε περιφερειακά κυβερνητικά γραφεία στο κέντρο του Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν το κτίριο και ένα κορανικό σχολείο που βρισκόταν απέναντι.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της περιφέρειας Χαουλουαντάγκ. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε επίσης η στέγη ενός τεμένους και γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους στρατιώτες, άμαχοι και ο καμικάζι βομβιστής, ενώ δώδεκα τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον αστυνομικό Μοχάμεντ Χουσέιν.

Το κορανικό σχολείο ήταν ανοικτό, όμως τη στιγμή της έκρηξης τα περισσότερα παιδιά έκαναν διάλειμμα και βρίσκονταν μακριά από το κτίριο.

Νωρίτερα ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων είχε πει στο Ρόιτερ πως οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 14 και σ’ αυτούς περιλαμβάνονται 6 παιδιά.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερ που έσπευσε επιτόπου είδε ένα ανθρώπινο χέρι και κηλίδες αίματος στα συντρίμμια, ενώ άνθρωποι έψαχναν για επιζώντες.

Ο Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάαμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε πως η οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση.

«Βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας. Είχαμε στόχο το περιφερειακό γραφείο όπου γινόταν μια συνάντηση. Σκοτώσαμε 10 ανθρώπους μέχρι στιγμής, θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα».

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ μάχεται για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας, που προστατεύεται από ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης.