Η κάμερα έπιασε μια από αυτές τις στιγμές που η ανθρωπιά πάει περίπατο, όταν ένας βιαστικός επιβάτης απαιτεί από έναν τυφλό να μετακινήσει τον σκύλο του πάνω στις κυλιόμενες σκάλες γιατί του έφραζε τον δρόμο.

Ο 37χρονος Amit Patel, ένας γιατρός που έχασε την όρασή του πριν από πέντε χρόνια, αντιμετώπισε τον αναίσθητο επιβάτη που του ζητούσε να βγάλει τον σκύλο από μπροστά του για να περάσει. Τον σκύλο-οδηγό του, τα ίδια του τα μάτια δηλαδή!

Και τον κατηγόρησε μάλιστα ότι του μπλοκάρει τον δρόμο, σπαταλώντας του χρόνο.

Το περιστατικό έπιασε η κάμερα που φορά ο σκύλος πάνω στο κολάρο του. «Δεν μπορώ να κάνω πολλά, είναι σκύλος-οδηγός», απολογείται ο τυφλός.

gjpregjo2

Ακούμε επίσης και έναν υπάλληλο του μετρό που βοηθά τον Patel να κατέβει τις σκάλες: «Πώς περιμένετε να μετακινηθεί, πρέπει να κρατιέται από την κουπαστή;». Αλλά και δεύτερος άνθρωπος, μια γλυκομίλητη γυναίκα, του ζητά να αφήσει την κουπαστή για να περάσει από δίπλα του!

Ευτυχώς που προς το τέλος του βίντεο ακούμε μερικούς ακόμα επιβάτες να αποκαλούν «αναίσθητους» τους δυο βιαστικούς, γιατί αλλιώς το περιστατικό θα έδειχνε πολλά για το πού ακριβώς οδεύει η ανθρωπότητα.

Όσο για τον τυφλό, δήλωσε μετά στην «Daily Mail» πως προσάρμοσε ακριβώς την κάμερα στο κολάρο του σκύλου του για να δείξει τι περνάει στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. Και πόσο αγενείς είναι οι άνθρωποι…