Εξοργισμένοι είναι οι γονείς βρετανικού σχολείου καθώς ακόμα και παιδάκια 9 χρονών αντίκρισαν ένα θέαμα που δεν είναι στα σίγουρα για την ηλικία τους.

Την οικογενειακή ταινία «Πάντινγκτον 2» ήταν να δουν τα σχολιαρόπαιδα του Δημοτικού Croft Academy στα Δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας, μια ταινία που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο και κάποιο τζιμάνι του σχολείου βρήκε στο ίντερνετ.

Μόνο που κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας, το στριμάρισμα από το ίντερνετ δηλαδή, ένα βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματος!

Το σχολείο απολογήθηκε με γράμμα στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, μιλώντας για «δυσλειτουργία στα φίλτρα μας», μιας και «το σχολείο έχει υιοθετήσει αυστηρά μέτρα που αποτρέπουν τέτοιες εικόνες να εμφανίζονται».

shutterstock580342540

«Ήμουν απόλυτα σοκαρισμένος να ακούσω από το στόμα του παιδιού μου ότι είχε δει τέτοιες εικόνες», δήλωσε ανήσυχος γονέας στα τοπικά μέσα. Όσο για τον σύλλογο κηδεμόνων, καταφέρθηκε κατά των σχολικών αρχών που δεν είχαν παρακολουθήσει την ταινία πριν από την προβολή της στα παιδιά.

Εκπρόσωπος του σχολείου δικαιολογήθηκε πάντως λέγοντας «ένα πρόβλημα με το λογισμικό φιλτραρίσματος του ηλεκτρονικού περιεχομένου έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής … Μια έρευνα είναι σε εξέλιξη, δεν είναι λοιπόν σωστό να σχολιάσουμε ακόμα τίποτα περισσότερο»…