«Η Ρωσία εξακολουθεί να προετοιμάζει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Συρία», τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti. «Οι προετοιμασίες συνεχίζονται», επισήμανε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε δηλώσει ότι η στρατιωτική παρουσία στην Συρία θα μειωθεί σημαντικά και η αποχώρηση των στρατευμάτων ενδέχεται να αρχίσει πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πατρούσεφ, αναφερόμενος στον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπάκρ αλ Μπαγκντάντι, σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η πληροφορία είναι αξιόπιστη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω τίποτα , δεν ξέρω».

Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ελέγχει τις πληροφορίες ότι ο Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Ράκα στις 28 Μαΐου. Αργότερα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» είναι ζωντανός.