Δεν έχει σημασία πόσο βαθιά στο πιο δυσπρόσιτο συρτάρι του κρύβει κανείς ένα σεξουαλικό παιχνίδι, όπως έναν δονητή. Κι αυτό γιατί γείτονες, συγκάτοικοι αλλά και εντελώς άγνωστοι άνθρωποι μπορούν να έχουν γνώση του τι κάνει στο υπνοδωμάτιό του εξαιτίας ενός ζητήματος ασφαλείας σε σειρά σεξουαλικών αξεσουάρ υψηλής τεχνολογίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Sun, δονητές της εταιρείας Lovense συνδέονται με smartphones και μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως, επιτρέποντας στα ζευγάρια που τα χωρίζει η απόσταση να γίνουν πιο kinky στα ερωτικά τους παιχνίδια.

Όμως, ένας ερευνητής για θέματα ασφαλείας ανακάλυψε πρόσφατα πως αυτή η τεχνολογία, που επιτρέπει τη σύνδεση μέσω Bluetooth, μπορεί να προκαλέσει εκτός από απόλαυση και πολλά προβλήματα.

Περπατώντας σε δρόμο του Βερολίνου και χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για Bluetooth, ο Alex Lomas εντόπισε έναν δονητή πρωκτού Lovense Hush, ο οποίος περιγράφεται ως ο «πιο ισχυρός σε όλο τον κόσμο».

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που εντοπίζει ενεργά Bluetooth, ο Lomas διαπίστωσε πως το σεξουαλικό παιχνίδι μπορεί να εμφανιστεί στο κινητό κάποιου ακριβώς όπως εμφανίζονται τα διαθέσιμα δίκτυα όταν συνδέεται μέσω Wi Fi.

Εκτός από την παραβίαση της ιδιωτικότητας, υπάρχει και ο κίνδυνος κάποιος τρίτος να ενεργοποιήσει το σεξουαλικό παιχνίδι την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Κάποιος «θα μπορούσε να βάλει τον δονητή στη μέγιστη ταχύτητα και το θύμα δεν θα μπορεί με κανένα τρόπο να σταματήσει τις δονήσεις» προειδοποίησε ο Lomas.

«Το να αρχίσει να λειτουργεί απρόσμενα ένα σεξουαλικό παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει πολύ άβολες καταστάσεις» πρόσθεσε.