Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Γυναίκα ζήτησε διαζύγιο γιατί ο άνδρας της δεν της έφτιαχνε τουαλέτα

Για απίστευτη σκληρότητα έκανε λόγο ο δικαστής στην Ινδία


ΚΟΣΜΟΣ
9:30
21/08/2017
Γυναίκα ζήτησε διαζύγιο γιατί ο άνδρας της δεν της έφτιαχνε τουαλέτα
6
loading

Με απόφαση του δικαστήριο στην Ινδία επέτρεψε σε μία γυναίκα να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της γιατί εκείνος αρνήθηκε να χτίσει τουαλέτα στο σπίτι τους.

Το δικαστήριο στο Ρατζαστάν της Ινδίας είπε ότι η αποτυχία του άνδρα της να της προσφέρει τουαλέτα μέσα στο σπίτι αποτελεί απίστευτη σκληρότητα. Σύμφωνα με τον δικαστή Rajendra Kumar Sharma πολλές γυναίκες στα χωριά της Ινδίας υποφέρουν καθώς αναγκάζονται να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να ανακουφιστούν σε εξωτερικό χώρο.

Ο δικαστής εκτίμησε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια μορφή βασανιστηρίου.

Σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2015.

Στην Ινδία το διαζύγιο επιτρέπεται μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις για βίαιη συμπεριφορά, απάνθρωπη μεταχείριση ή αδικαιολόγητες οικονομικές απαιτήσεις. Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας γάμος ακυρώνεται ή διαλύεται εξαιτίας της έλλειψης τουαλέτας.

Πέρυσι μια γυναίκα αρνήθηκε να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της αφού εκείνος αρνήθηκε να κατασκευάσει τουαλέτα στο σπίτι τους. Τον Ιούνιο μια άλλη γυναίκα είχε αρνηθεί να επιστρέψει στο σπίτι της αν οι πεθεροί της δεν έχτιζαν τουαλέτα.

Η έλλειψη υγειονομικών εγκαταστάσεων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ινδία, το οποίο αφορά σχεδόν 594 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, σύμφωνα με τη Unicef. Σχεδόν το 70% των σπιτιών στην Ινδία δεν διαθέτουν τουαλέτα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει δεσμευθεί να αποκτήσουν τουαλέτα όλα τα σπίτια ως το 2019, όμως τα σχέδιά του βρίσκουν αντίσταση. Σύμφωνα με τον Μόντι, η κυβέρνηση έχει ήδη κατασκευάσει περισσότερες από 20 εκατομμύρια τουαλέτες από το 2014. Ωστόσο παρατηρητές επισημαίνουν ότι η απουσία εσωτερικής τουαλέτας στα σπίτια δεν είναι ζήτημα μόνο φτώχειας, αλλά επίσης οφείλεται και στην βαθιά ριζωμένη πεποίθηση των Ινδών ότι είναι βρώμικες.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Αυτοί

  Έχουν πυρινικό οπλοστάσιο!!!!!

 2. avatar Ζhkos

  Μπορούμε στην Ευρώπη να αφομοιώσουμε τέτοιας νοοτροπίας ανθρώπους;;;Ελεος!!!!!!!!!

  1. avatar kostas500

   Δηλαδή μέχρι και την δεκαετία του 60 που σχεδόν σε όλη την Ελληνική επαρχία είχαν το "περίπτερο" το ξεχάσαμε(χαρακτηριστική η σκηνή στο υπάρχει και φιλότιμο με τον Κωνσταντάρα) ; Και αυτά τα βαρύγδουπα περί Ευρώπης ας τα αφήσουμε (να μην πούμε για την Γαλλία). Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό και αν θες ταξικό, μην ξεχνάς η Ινδία διαπρέπει στις μαθηματικές σπουδές και υπολογιστών για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

 3. avatar Αλέκος Νέδας

  Ε, μα και αυτή, τι πολυτέλειες ζητάει, ας τα κάνει απο το παράθυρο, το πολύ πολύ να περνάει καμια αγελάδα απο κάτω.

 4. avatar mariasofi

  τι [...] είναι αυτοί;

  1. avatar kostas500

   Όπως οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας, τουαλέτα έφτιαξαν την περίοδο της χούντας μετά την επιβολή του καθεστώτος με παρατηρητή την αστυνομία και ηλεκτρισμός στο χωριό όπως και στο 90% του νησιού πήγε το 1968 με την αναγκαστική εργασιια στρατιωτών. Μην τα ξεχνάμε αυτά εύκολα και μην καταδικάζουμε κάποιους που ήδη τους έχουν καταδικάσει άλλοι στην φτώχεια εξαθλίωση και οπισθοδρόμηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει