Ένας βέλγος βουλευτής αλβανικής καταγωγής προέβη σε δηλώσεις που έχουν προξενήσει ποικίλες αντιδράσεις όσον αφορά το θέμα των Τσάμηδων αλλά και τον ίδιο τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Όπως μετέδωσε ο ANT1 στο κεντρικό του δελτίο, ο Αμέτ Γιανάι δήλωσε πως «η Ελλάδα θα αναγνωριστεί από την ΕΕ ως ευρωπαϊκό κράτος, μόνο αν παραδεχτεί τη γενοκτονία των Τσάμηδων.

Ο βουλευτής που εκλέγεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου, απάντησε στις δηλώσεις του κ. Κοτζιά στην εφημερίδα Realnews, στις οποίες ο έλληνας υπουργός χαρακτήρισε τις βλέψεις των γειτόνων ως «ψευδομεγαλεία κάποιων που ονειρεύονται τη μεγάλη Αλβανία».

«Απειλεί την Αλβανία μέσω της Ευρώπης χρησιμοποιώντας εθνικιστική και φιλοπολεμική ρητορική», τόνισε στις δηλώσεις του ο Αμέτ Γιανάι ενώ έκανε και μία αναφορά στην οικονομική κρίση λέγοντας πως «η Ευρώπη έσωσε την Ελλάδα από την κατάρρευση». Ο βέλγος βουλευτής έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως η Ελλάδα θέλει να πάρει τη νότιο Αλβανία με την απορρόφηση της Τσαμουριάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.