Η Εθνική Στατιστική Αρχή της Πορτογαλίας και η Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακάλυψαν ότι η νήσος Μαδέιρα απέκρυψε σημαντικά ελλείμματα, μεταδίδει η WSJ.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η νήσος Μαδέιρα έχει αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος του χρέους της κατά 1,1 δισ. ευρώ, στέλνοντας υποτιμημένα στοιχεία για τις υποχρεώσεις της προς κατασκευαστικές εταιρίες από το 2008 ως το 2010.

Η Τράπεζα της Πορτογαλίας χαρακτήρισε την παράλειψη «πολύ σοβαρή», προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Ανέφερε ακόμα ότι το έλλειμμα της χώρας θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, κατά περίπου 0,3% του ΑΕΠ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι επαναξιολογεί τους λογαριασμούς της νήσου Μαδέιρα και θα σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα λιτότητας για την περιοχή.

«Η επιδείνωση του χρέους που αποκαλύφθηκε θα απαιτήσει περισσότερη προσπάθεια από τη Μαδέιρα για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της δημοσιονομικής της θέσης», ανέφερε το υπουργείο.