Οι Εργατικοί στη Βρετανία, αμφισβητώντας την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, υποβάλλουν ο ένας μετά τον άλλο την υποψηφιότητά τους για την θέση του επικεφαλής του κόμματος.

Η διαδικασία διαδοχής ενεργοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν η βουλευτής Άντζελα Ιγκλ ανακοίνωσε ότι διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος και σειρά είχε σήμερα είχε ο βουλευτής Όουεν Σμιθ.

«Ο Τζέρεμι είναι ένας καλός άνθρωπος που πιστεύει στις μεγάλες αξίες του Εργατικού Κόμματος, ωστόσο δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να μας οδηγήσει στις εκλογές με νίκη των Εργατικών. Έχω ριζοσπαστικές και αξιόπιστες πολιτικές που θέλω να τις παρουσιάσω στο κόμμα, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για να είμαι ο επόμενος ηγέτης των Εργατικών, αλλά και ο επόμενος πρωθυπουργός», δήλωσε ο Σμιθ στο ραδιόφωνο του BBC.

Το Εργατικό Κόμμα αποφάσισε ότι ο Κόρμπιν έχει αυτομάτως το δικαίωμα υποψηφιότητας στην εκλογική διαδικασία, χωρίς ν’ απαιτείται προηγούμενη έγκριση από τους βουλευτές.

Εν τω μεταξύ η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει το πιο ανώδυνο πλαίσιο σχέσεων με τη Βρετανία, μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, ενώ ελπίζει ότι η διεθνής αστάθεια από το Brexit θα τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Πεκίνο, η Μογκερίνι τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα προκαλέσει μία τάση αποχωρήσεων κι άλλων χωρών.