Με ψυχραιμία αντιμετώπισε ένας αλεξιπτωτιστής που έκανε ελεύθερη πτώση στην Οκλαχόμα, μια ατυχία με το αλεξίπτωτό του.

Ο Daniel Herndon περιγράφει τη στιγμή, λέγοντας ότι είχε μουδιάσει ολόκληρος όταν κάνοντας την ελεύθερη πτώση και πιάνοντας ταχύτητες σχεδόν 190 χιλιόμετρα την ώρα, το αλεξίπτωτο του μπλέχτηκε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Ο 32χρονος έκανε την πτώση για να παραδώσει με θεαματικό τρόπο την μπάλα σε έναν επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου. Ήταν το πρώτο άλμα για επίδειξη μετά από 7 χρόνια ελεύθερης πτώσης. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα φανταζόταν και έτσι με ψυχραιμία έπρεπε να βρει άμεσα μια λύση στον αέρα.

«Ξεκίνησα το άλμα και ήμουν λίγο νευρικός», αναφέρει ο ίδιος. Όπως φαίνεται στο βίντεο ενώ είναι για κάποια δευτερόλεπτα στον αέρα, ξαφνικά η κάμερα δείχνει το μπλεγμένο αλεξίπτωτο.

 

dive2

«Άφησα μερικά δευτερόλεπτα πριν κοιτάξω το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμουν και πριν αποφασίσω να ενεργοποιήσω τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης», εξηγεί. Στο βίντεο φαίνεται να ανοίγει το εφεδρικό αλεξίπτωτο. Όπως αναφέρει πάλεψε για λίγο να λύσει τη δυσλειτουργία κάτι που ήταν αδύνατο και έτσι περίπου 150 μέτρα από το έδαφος ανοίγει το εφεδρικό. Τελικά κατάφερε να προσγειωθεί στο γήπεδο και ο ίδιος δήλωσε: «Κατάφερα να το χειριστώ. Ήμουν στο έδαφος όταν συνειδητοποίησα τι συνέβη».

Όπως αναφέρει αυτό που τον στεναχώρησε είναι η απώλεια του εξοπλισμού του ο οποίος είναι ακριβός. Έτσι τώρα δημοσιεύει την ιστορία του σε σελίδα χρηματοδότησης από το κοινό προκειμένου να αγοράσει έναν καινούργιο.

Δείτε το βίντεο που καταγράφει τα δευτερόλεπτα στον αέρα…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.