Γαλλικό μαχητικό πέταξε σε απόσταση αναπνοής από επιβατικό αεροσκάφος

Οι επιβάτες έβλεπαν μέχρι και τον πιλότο στο κοκ πιτ - Δείτε τις φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
14:19
14/10/2015
Γαλλικό μαχητικό πέταξε σε απόσταση αναπνοής από επιβατικό αεροσκάφος
loading

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες αεροσκάφους που πετούσε από τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας με προορισμό το Μπέρμιγχαμ όταν είδαν ένα γαλλικό μαχητικό να πετά σχεδόν δίπλα τους.

Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, το μαχητικό πέταξε τόσο κοντά που οι επιβάτες έβλεπαν τον πιλότο στο κοκ πιτ!

Σύμφωνα με την εταιρεία Monarch Airlines, αεροσκάφος της οποίας εκτελούσε την πτήση, το γαλλικό μαχητικό πέταξε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς επειδή η πτήση ZB983 με προορισμό τη Βρετανία είχε χάσει την επικοινωνία ενώ πετούσε στον γαλλικό εναέριο χώρο.

«Ήταν ακριβώς έξω από το παράθυρό μας. Ήταν τόσο κοντά που βλέπαμε τον πιλότο. Έμοιαζε να μας ακολουθεί και υπήρξε ένας μικρός πανικός, όλοι μας σηκωθήκαμε για να δούμε», περιέγραψε η 71χρονη Caroline Regan που βρισκόταν στην πτήση επιστρέφοντας από διακοπές στην Πορτογαλία με τον σύζυγό της.

«Ορισμένοι άρχισαν να ανησυχούν. Ο άνδρας μου ρώτησε αν ο πιλότος θα μας εξηγούσε τι συνέβαινε αλλά εκείνος δεν απευθύνθηκε σε μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Παίρνουμε αυτή την πτήση αρκετές φορές το χρόνο και ήταν κάτι πολύ ασυνήθιστο. Μία αεροσυνοδός μας είπε πως ήταν γαλλικό μαχητικό και μια άλλη πως έκανε αναγνωριστική πτήση»

Οι αερογραμμές Monarch Airlines επιβεβαιώνουν πως η πτήση  ZB983 από την Πορτογαλία προς τη Βρετανία βρέθηκε εκτός επαφής για σύντομο χρονικό διάστημα ενώ βρισκόταν στον γαλλικό εναέριο χώρο. Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας απογειώθηκε στρατιωτικό αεροσκάφος για να ελέγξει την κατάσταση. Η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου είχε αποκατασταθεί μέχρι την ώρα της ‘αναχαίτισης’ και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά και προσγειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

monarchsam2 monarchsam3 monarchsam1

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει