Εξηγήσεις από το Ζάγκρεμπ για το κλείσιμο των συνόρων ζητά η ΕΕ

Ερευνάται το ενδεχόμενο να παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες


ΚΟΣΜΟΣ
19:42
25/09/2015
Εξηγήσεις από το Ζάγκρεμπ για το κλείσιμο των συνόρων ζητά η ΕΕ
loading

Οι Βρυξέλλες ζήτησαν εξηγήσεις από το Ζάγκρεμπ για την απόφαση να κλείσει τις συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία για τη διέλευση φορτηγών εμπορευμάτων.

Η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες είπε ότι «η νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερευνά αν τίθεται θέμα παραβίασης από την Κροατία της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης (Σερβίας – ΕΕ).

Οι πρώτες μας εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη συμβατότητα της απόφασης της Κροατίας με τη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης».

Η κ. Μογκερίνι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Κροάτη πρωθυπουργό, Ζόραν Μιλάνοβιτς και υπενθύμισε ότι πριν από δύο μέρες κάλεσε τη Σερβία και την Κροατία να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή μεταφορά αγαθών, τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσιτς.

Η εκπρόσωπος της Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε ότι το θέμα συζητά σήμερα με την ηγεσία της Σερβίας ο Επίτροπος της ΕΕ για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει