Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το πτώμα της 65χρονης ομήρου Γεχουντίτ Βέις κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Η γυναίκα είχε απαχθεί από τη Χαμάς τη μέρα της επίθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θύμα ταυτοποιήθηκε από ιατροδικαστή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η οικογένειά της έχει ενημερωθεί σχετικά.

Η 65χρονη Γεχουντίτ Βάις, ήταν μεταξύ των περίπου 240 απαχθέντων κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Τα αίτια θανάτου δεν διευκρινίζονται στην ανακοίνωση των IDF. Συνταξιούχος, μητέρα πέντε παιδιών, η Γεχουντίτ Βάις είχε απαχθεί από το κιμπούτς Μπεερί, όπου φρόντιζε νήπια. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβαλλόταν σε ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Times of Israel. Ο σύζυγός της Σμούλικ Βάις σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς.

«Οι IDF εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως «εθνικός στόχος είναι ο εντοπισμός των αγνοουμένων και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους».