Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 9.227 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.826 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, 2.405 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, o OHE προειδοποιεί για την κατάσταση στην Δυτική Όχθη, η οποία είναι «ανησυχητική και επείγουσα», σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που επιμένει στη βία που ασκούν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη οι εβραίοι έποικοι κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Την ώρα που όλη η προσοχή έχει εστιασθεί στις επιθέσεις εντός του Ισραήλ και στην κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Γάζα μετά την 7η Οκτωβρίου, η κατάσταση στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι «ανησυχητική και επείγουσα λόγω των αυξανόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων παραβιάσεων που συνεχίζονται», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Τρόσελ, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας στην Γενεύη, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο στρατιωτικές τακτικές και όπλα σε επιχειρήσεις επιβολής του νόμου.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 132 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 41 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Δυτική Οχθη, 124 από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και περί τους οκτώ από εποίκους. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί.