Η 85χρονη Γιοσεβέντ Λίφσιτζ μία από τους ομήρους που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς χθες Δευτέρα, διηγήθηκε μέσα από το ισραηλινό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται πώς οι άνδρες της Χαμάς την απήγαγαν την ημέρα της επίθεσης στο κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου. Όπως είπε, την ακινητοποίησαν και την έβαλαν στο πίσω μέρος μιας μοτοσυκλέτας, με την οποία πέρασαν στη Γάζα.

«Με φόρτωσαν σε μια μοτοσικλέτα λοξά για να μην πέσω, με τον έναν τρομοκράτη να με κρατάει από μπροστά και τον άλλο από πίσω. Πέρασαν τον φράχτη των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας και στην αρχή με κράτησαν στην πόλη Αμπεσάν, που βρίσκεται κοντά στο Μπεέρι. Μετά από αυτό, δεν ξέρω πού με πήγαν» είπε η 85χρονη γυναίκα.

Η ίδια μαζί με την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ αφέθηκαν ελεύθερες χθες, Δευτέρα από τη Χαμάς για «ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους». Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα τη στιγμή της απελευθέρωσης των δύο γυναικών με τους ενόπλους της τρομοκρατικής οργάνωσης να τις παραδίδουν, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι δύο γυναίκες, έφτασαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ.