Την αγαπημένη τους 40χρονη Μοράν που αγνοείται μετά το πάρτι στο Ισραήλ το οποίο αιματοκύλισαν οι τρομοκράτες της Χαμάς ψάχνουν συγγενείς της. «Είδαμε ένα βίντεο με στρατιώτες γύρω της» λέει ο σύζυγος της αδερφής της και εξηγεί πως από τότε δεν είχαν κανένα νέο της.

Η Μοράν, η καλλιτέχνις που έφτιαχνε και ασημένια κοσμήματα, βρισκόταν στο φεστιβάλ αυτό προκειμένου να πουλήσει τα κοσμήματά της. Στο Tik Tok ανέβηκε ένα βίντεο που δείχνει την Μοράν να προσεύχεται και να μιλούν αραβικά. Είναι το μοναδικό στοιχείο που έχει βρεθεί για την 40χρονη.

«Η γυναίκα μου στο σπίτι δεν έχει φάει εδώ και πέντε ημέρες, παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια, είναι όλη την ώρα στα τηλέφωνα»

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (13/10) στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο σύζυγος της αδερφής της Μοράν Νταν Μορ επεσήμανε: «Ήταν πολύ ενθουσιασμένη που θα έπαιρνε μέρος σε αυτό το πάρτι – γιορτή για την ελευθερία – στα νότια του Ισραήλ. Είναι τόσο καλός άνθρωπος, ευγενική ψυχή, ακτιβίστρια για τα ζώα, όμορφη, ψηλή, ήθελε μονίμως να δίνει, να βοηθά».

«Χωρίστηκε από την ομάδα που ήταν μαζί. Ο κάθε ένας πήγε σε διαφορετική κατεύθυνση. Δύο κατάφεραν να σωθούν και αυτή χάθηκε. Μερικές ώρες αργότερα, βρήκαμε ένα βίντεο του Tik Tok με στρατιώτες γύρω της, κρυβόταν σε κάτι θάμνους, όχι πολύ μακριά από εκεί που γινόταν το πάρτι και στεκόταν κάπως έτσι κοιτώντας επάνω. Μιλούσαν στα αραβικά για το τι θα κάνουν και έκτοτε χάσαμε κάθε επικοινωνία δεν ξέρουμε τι συνέβη» σημείωσε.

«Η γυναίκα μου στο σπίτι δεν έχει φάει εδώ και πέντε ημέρες, παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια, είναι όλη την ώρα στα τηλέφωνα προσπαθώντας να μάθει πληροφορίες», δήλωσε κλείνοντας ο Νταν Μορ τονίζοντας πως αγωνιά για την κατάληξη της Μοράν.