Ένα 2χρονο κοριτσάκι, του οποίου ένα σπάνιο σύνδρομο έκανε το σώμα του να καλύπτεται από τρίχες, «λύγισε» τους μονάρχες της Μαλαισίας – που το ονόμασαν «το παιδί από τον παράδεισο». «Ακόμα δεν έχω λόγια», είπε στο Newsflash ο πατέρας του παιδιού, Ρόλαντ Τζιμπάι, για το βασιλικό ραντεβού, που έλαβε χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου στο Μπιντουλού του Βόρνεο. Το παιδί, που ονομάζεται Adik Missclyen, πάσχει από ένα συγγενές στέλεχος υπερτρίχωσης, που η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής ορίζει ως «υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα».

Γνωστό και ως «σύνδρομο λυκάνθρωπου», η υπερτρίχωση είναι εξαιρετικά σπάνια, με λιγότερα από 100 καταγεγραμμένα κρούσματα από τον Μεσαίωνα έως σήμερα. Η μικρή Αντίκ γεννήθηκε επίσης χωρίς ρουθούνια. Ωστόσο, η ταλαιπωρία του μωρού δεν την εμπόδισε να συναντηθεί με τους ηγέτες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η μικρούλα και οι γονείς της, ο 47χρονος Jimbai και 28χρονη Theresa Guntin ήταν μεταξύ όσων παρατάχθηκαν για να δουν τον Βασιλιά Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah και τη σύζυγό του, Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandaria, μεταδίδει η New York Post.

Ωστόσο, η τυπική συνάντηση και ο χαιρετισμός πήρε άλλη τροπή αφού ο βασιλιάς και η βασίλισσα του, σταμάτησαν για να φωτογραφηθούν με την Άντικ και την οικογένειά της. «Άξιζε η αναμονή όταν ο Σουλτάνος ​​Αμπντουλάχ, ο Τούνκου Αζίζα και τα παιδιά τους συναντήθηκαν με την οικογένειά μας και έβγαλαν φωτογραφίες με την Μίσκλιεν», είπε ο Τζιμπάι. «Είμαι απίστευτα χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον βασιλιά και τη βασίλισσα» πρόσθεσε. Η πιο μεγάλη τιμή, όπως είπε ο περήφανος πατέρας ήταν ότι ονόμασαν την μικρό Adik “anak syurga”, που μεταφράζεται σε «ένα παιδί από τον παράδεισο».

«Ο Βασιλιάς μου είπε να φροντίσω τη Missclyen καθώς είναι η ευλογία του Θεού», είπε ο Jimbai, ο οποίος ελπίζει ότι η οικογένειά του μπορεί να συναντήσει το «βασιλικό ζευγάρι ξανά, αν είναι δυνατόν». Αυτή η φωτογραφία διασημοτήτων απείχε πολύ από το πώς αντιμετωπίζεται συνήθως η μικρή Adik, σύμφωνα με τον πατέρα της. Ισχυρίστηκε ότι οι άγνωστοι έδειχναν συχνά στο παιδί του περίεργα βλέμματα, ενώ τα τρολ την αποκαλούν ακόμη και «παιδί ζώο».

«Αρχικά, πληγωθήκαμε και νιώσαμε αγχωμένοι», είπε με πόνο ο Jimbai. «Αισθανθήκαμε περίεργα και αποφεύγουμε να τη πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους, εκτός από τις νοσοκομειακές παρακολουθήσεις». Και πρόσθεσε, «Φοβόμασταν τόσο πολύ για το τι θα έλεγαν οι άνθρωποι». Ευτυχώς, η ασθένεια «Wolfman» της μικρής Adik δεν επηρεάζει την υγεία της, αν και η οικογένεια την πηγαίνει για τακτικές εξετάσεις για να βεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία για την υπερτρίχωση. Οι πάσχοντες απλώς προσπαθούν να κρατήσουν μακριά την πολυετή χαίτη μέσω λεύκανσης, κούρεμα, ξυρίσματος, λέιζερ και άλλων μεθόδων αποτρίχωσης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση υπερτρίχωσης, η οποία μπορεί είτε να εμφανιστεί κατά τη γέννηση είτε κατά την ενήλικη ζωή.