Αν και το διάφανο φόρεμα κυριαρχούσε στη σκηνή του street style εδώ και μερικές σεζόν, τα σημάδια ότι επισήμως επέστρεψε στη μόδα δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρα από ό,τι ήταν στην επίδειξη πασαρέλας του φθινοπώρου 2022 της Fendi που ξεκίνησε την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου αυτή τη σεζόν. Φορεμένο από την Μπέλα Χαντίντ σε μια dusty pink απόχρωση και συνδυασμένο με παλτό και γυαλιά ηλίου με μπλε φακό, ήταν μια στιγμή που πραγματικά κέντρισε την προσοχή των μαζών, αναφέρει το Bustle.

Τζένιφερ Λόπεζ

Η τάση είναι έμφυτη, εμπνευσμένη από το μπουντουάρ, αλλά διαφέρει από την εμφάνιση «γυμνού φορέματος» που συχνά επιλέγουν στο κόκκινο χαλί αγαπημένες σταρ όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ. Το διάφανο φόρεμα αυτής της σεζόν έχει μια ελαφρώς πιο άνετη ατμόσφαιρα. Είναι χαλαρό, έχει μήκος και στυλ μανικιού που το διατηρεί απλό, με λίγες λεπτομέρειες πέρα ​​από την ίδια την κατασκευή. Υπάρχουν λίγα διακοσμητικά και δεν είναι στενό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να είναι μια δροσερή κοριτσίστικη εμφάνιση που όλες μπορείτε να τολμήσετε. Μάλιστα, οι στυλιστικές του δυνατότητες είναι ατελείωτες κι εσείς δεν έχετε παρά να ξεκινήστε με τις παρακάτω επιλογές.

Μπιγιονσέ και Τζέι Ζ

Κάντε layering

H δυνατότητα που δίνει ένα διάφανο φόρεμα για layering είναι φαινομενικά ατελείωτη. Φορέστε  ένα διάφανο φόρεμα πάνω από ένα παντελόνι και ένα τοπ αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια ενδιαφέρουσα υφή χωρίς να έχετε εκτεθειμένο πολύ δέρμα ή συνδυάστε ένα με ψηλόμεσο σλιπ και ένα bralette για μια εμφάνιση που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Για μια ελαφρώς λιγότερο αποκαλυπτική εμφάνιση, μπορείτε επίσης να φορέσετε το διάφανο φόρεμα με ένα παλτό ή ένα blazer από πάνω.

Πιο αθλητική όψη

Για την Άνοιξη του 2021, ο Dior παρουσίασε μια σειρά από εντελώς διαφανή φορέματα στην πασαρέλα, όλα με μια ελαφρώς πιο άτονη σιλουέτα που το έκανε να φαίνεται λίγο πιο άνετο και σπορ παρά αποπνικτικό. Αλλάξτε το bralette με ένα φανελάκι για λιγότερο αποκαλυπτική εμφάνιση.

Μόδα

Mix & Match

Φορέστε ένα εντελώς διαφανές φόρεμα πάνω από ένα λευκό πουκάμισο με κουμπιά για να κάνετε μια εντυπωσιακή αντίθεση, τόσο προσαρμοσμένη στην προσωπικότητα και το στυλ σας όσο και εμπνευσμένη. Αυτή η εμφάνιση είναι ο τέλειος τρόπος για να φορέσετε το διάφανο φόρεμά σας, χωρίς να υπερβάλετε με τις επιλογές σας.

Ένταση με prints

Όταν επιλέγετε μια εντελώς καθαρή εμφάνιση, σκεφτείτε ένα διάφανο φόρεμα με prints ή πολυεπίπεδο όγκο για να κάνετε ένα fashion statement.

Μόδα

Κάπου στη μέση

Συνδυάστε ένα διάφανο φόρεμα με ένα τζιν και ένα πουκάμισο ή ζιβάγκο για μία καθόλου προκλητική εμφάνιση. Φορέστε ένα μακρύ σακάκι από πάνω, βάλτε και τις ψηλοτάκουνες γόβες σας και είστε έτοιμες.