Μπορεί να μη γίνεται να σου πει με λόγια τι συμβαίνει αλλά σίγουρα σου το δείχνει όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Το δέρμα σου είναι σαν ένα «πινακάκι» στο οποίο αναγράφονται τα λάθη που κάνεις στον οργανισμό σου, γι΄αυτό καλά θα κάνεις να το διαβάσεις προσεχτικά.

1. Θαμπό δέρμα: αν το δέρμα σου είναι θαμπό και άχρωμο τότε είναι πολύ πιθανόν να λείπουν από τον οργανισμό σου Ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα οξέα ευθύνονται για πολλές σπουδαίες διεργασίες στο σώμα σου και μεταξύ αυτών η ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματός σου.

2. Μελανιάζεις εύκολα:
Μήπως μελανιάζεις με το παραμικρό χτυπηματάκι ή όταν έχεις κάποια πληγή αργεί πολύ να κλείσει; Αν η απάντηση είναι ναι τότε μάλλον ο οργανισμός σου παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης C. Επειδή υπάρχουν κι άλλα πολλά συμπτώματα αυτής της έλλειψης, δεν σου προτείνουμε την αυτοδιάγνωση αλλά τη συμβουλή γιατρού.

«Διάβασε» τα σημάδια στο πρόσωπο σου και φέρσου αναλόγως

3. Τάση ακμής: Ενδέχεται να είναι σύμπτωμα: φαρμάκων από ιατρικές συνταγές, βρώμικων πινέλων μακιγιάζ που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου ή λόγω κινητού τηλεφώνου που δεν καθαρίζεις ενώ το ακουμπάς συνέχεια στο μάγουλό σου. Ενώ πολύ συχνά είναι γενετικό ή ορμονικό ζήτημα, μην προσπερνάς το γεγονός ότι καθημερινές σου συνήθειες μπορεί να την εξάρουν.

4. Πρησμένα μάτια: συνήθως αποτέλεσμα άγχους, αϋπνίας ή μη καλής κυκλοφορίας στο λεμφικό σου σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι θα επηρεάσει και την άμυνα του οργανισμού σου. Οι φέτες από αγγούρι απαλύνουν το πρόβλημα και έχεις ένα εύκολο τρόπο για να κάνεις τα μάτια σου να ξεπρηστούν.

5. Σπασμένα αγγειάκια: αν έχεις στα μάγουλά σου μικρές κοκκινίλες ή σπασμένα μικρά αγγεία, αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, ψηλή θερμοκρασία στην οποία εκτίθεσαι ή πολύ πικάντικο φαγητό. Αν θέλεις να αποφύγεις την εμφάνισή τους μπορείς να βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή λάδι από καρυδιά ή λιναρόσπορο ή να διαλέξεις κρέμες προσώπου με αυτά τα συστατικά.

6. «Τεντωμένο» δέρμα:
νιώθεις το δέρμα σου τραβηγμένο και ξηρό; Τότε χρειάζεσαι ενυδάτωση στο φουλ. Μπορεί να είναι και σκασμένο ή ακόμα και να “ξεφλουδίζει”, γι΄ αυτό περιόρισε το χρόνο σου στο ντους και πρόσεχε το νερό να είναι πάντα χλιαρό. Μετά το μπάνιο ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με ένα body butter με έλαια καρύδας για βαθιά ενυδάτωση που κάνει το αφυδατωμένο δέρμα πιο λείο και λαμπερό!

7. Νύχια που σπάνε:
Τα νύχια σου όπως και η επιφανειακή στρώση δέρματος περιέχουν κερατίνη, γι΄ αυτό πολύ συχνά θα παρατηρείς ότι μαζί με το δέρμα θα επηρεάζονται και τα νύχια σου. Λύνεται όμως πολύ εύκολα αν βάλεις στην καθημερινότητά σου όλες τις τροφές, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή σου αλλά και από την περιποίηση που τους προσφέρεις. Ένα ενυδατικό λαδάκι και το σκληρυντικό των νυχιών σου θα προστατεύσουν και θα δυναμώσουν την επιφάνεια του νυχιού σου.

8. Ξηρές περιοχές:
ειδικά αν σου συμβαίνει γύρω από το στόμα τότε μάλλον πρόκειται για δερματίτιδα ή κάποια μόλυνση. Μπορείς να απλώσεις ένα λιπ-μπαλμ που να περιέχει κερί και να επισκεφτείς γρήγορα το γιατρό σου αν το δεις πιο έντονο.

9. Κάψιμο ή φαγούρα: αφορά κυρίως τα ευαίσθητα δέρματα και μπορεί να προκληθεί από κάποιο άρωμα, τον καιρό ή συστατικά στα οποία είσαι αλλεργική. Πολύ βασικό σημείο όποια κι αν είναι η αιτία είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου. Βρες τον τύπο της επιδερμίδας σου και διάλεξε την σωστή ενυδατική για το δέρμα σου.

Πηγή: womenonly