Πολλές μέλλουσες νύφες μετρούν και την τελευταία θερμίδα καθώς πλησιάζει εκείνη η μέρα που κάποτε ο κόσμος τη χαρακτήριζε «την πιο σημαντική της ζωής»: η πολυθρύλητη μέρα του γάμου.

Για άλλες τα κιλά δεν είναι ζήτημα. Είναι γυναίκες με καμπύλες, κάποτε και «μεγάλες» καμπύλες, που ετοιμάζονται όπως όλες να σταθούν δίπλα στον αγαπημένο τους και να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Σε αυτές τις γυναίκες απευθύνεται ο οίκος νυφικών The Big Day, ένα από τα λίγα τέτοια καταστήματα της Βρετανίας που απευθύνεται σε γυναίκες πιο χυμώδεις από το συνηθισμένο.

Όπως λένε στη Daily Mail οι ιδιοκτήτριές του, καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στην αγορά. «Δεν ήξερα πως ήταν σχεδόν παράνομο να είσαι παχουλή νύφη, αλλά η αναζήτηση νυφικού έτσι το έκανε να φαίνεται», δηλώνει η 32χρονη πελάτισσα Jennie Brooks.

«Φοράω νούμερο 24. Σε κάποια μαγαζιά δεν υπήρχε κανένα νυφικό ούτε καν κοντά στο νούμερό μου. Κάποιες φορές που έδωσαν να δοκιμάσω πολύ μικρότερα. Ένα σκίστηκε, ένα άλλο κόλλησε. Ήταν μια από τις πιο εξευτελιστικές εμπειρίες της ζωής μου», αφηγείται.

Το «The Big Day» συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «My Big Fat Wedding» προκαλώντας μεικτές αντιδράσεις. Κάποιοι επαίνεσαν το γεγονός πως υπάρχουν γυναίκες μεγαλύτερων μεγεθών από το συνηθισμένο που δεν προσποιούνται κάτι που δεν είναι μόνο για την ημέρα του γάμου τους. «Είχαμε και το αναμενόμενο online bullying», εξηγεί η μία από τις ιδιοκτήτριες. «Κάποιοι θεωρούν τις μεγαλόσωμες και παχουλές γυναίκες απωθητικές. Δικό τους πρόβλημα».

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να είμαι στο επίκεντρο της προσοχής και ειδικά όταν είσαι παχύς είναι δύσκολο», λέει η 39χρονη Emma, «δεν θες να δείχνεις σαν τεράστια μαρέγκα». «Πάντα μισούσα το βάρος μου, ποτέ μα ποτέ δεν μου άρεσε το σώμα μου. Μόνο όταν γνώρισα τον σύντροφό μου άρχισα να νιώθω πως είμαι οκ. Με αγαπά όπως είμαι», συνεχίζει.

Για μια άλλη μέλλουσα νύφη, το ότι ο μέλλων σύζυγός της δεν ενοχλείται με τα κιλά της δεν είναι αρκετό- γιατί ενοχλείται εκείνη. Μισεί το γεγονός πως είναι αναγκασμένη να απευθυνθεί σε ειδικό μαγαζί και δεν θέλει να αποκαλυφθεί το όνομα, η δουλειά της ή πού μένει. Λέει μόνο την ηλικία της: είναι 27 χρονών. «Κανείς δεν πρέπει να μάθει πως είμαι εδώ, δεν θα έπρεπε να είμαι μια παχιά νύφη».

«Δεν με νοιάζει τίποτα», λέει μια άλλη νύφη που περνά από το κατάστημα για να δείξει το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του γάμου της. «Δεν είμαι αδύνατη, είμαι μεγάλη- σε προσωπικότητα και σε μέγεθος. Ήθελα οι φωτογραφίες του γάμου μου να το δείχνουν αυτό», τονίζει, «τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν ήμουν χαρούμενη, ήμουν σαν πριγκίπισσα την ημέρα του γάμου μου. Ποιος είπε πως οι πριγκίπισσες θα πρέπει να φοράνε small;»

NAYSHF2 NAYSHF3 NAYSHF4 NAYSHF5 NAYSHF6 NAYSHF7 NAYSHF8