Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Μόσιαλος δείχνει ότι αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας και ότι διαθέτει χιούμορ. Αυτή τη φορά ο καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics ανέβασε στο Facebook ένα Meme εμπνευσμένο από τη σειρά «The Squid Game» του Netflix που κάνει θραύση σε όλον τον κόσμο.

Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέβασε ένα meme στο οποίο απεικονίζεται ο πρωταγωνιστής του «Squid Game» να κρατά το περίφημο μπισκότο, το νταλγκόνα, στο πλαίσιο μιας από τις δοκιμασίες που πρέπει να περάσει. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κατά τον κ. Μόσιαλο, το νταλγκόνα που κρατά έχει πάνω του τον… ήλιο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά γράφει «ΠΑΣΟΚ, σώσε μας»!

Δίκιο έχει ο άνθρωπος

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Tuesday, October 12, 2021

Τι είναι το νταλγκόνα που έγινε viral στο TikTok

Σακχαρώδες και πολύ επικίνδυνο. Το νταλγκόνα είναι ένα γλυκό της Νότιας Κορέας (παρόμοιο με ένα μπισκότο στο σχήμα και με καραμέλα στα συστατικά) που έγινε διάσημο χάρη στο «Squid Game» (το παιχνίδι του καλαμαριού), την «διεστραμμένη» τηλεοπτική σειρά του Netflix, για την οποία όλοι μιλούν.

Στη σειρά, που έχει κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό παρά τις ανατριχιαστικές και αρκετά βίαιες σκηνές της, εκατοντάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες συναγωνίζονται σε διαστρεβλωμένα παιχνίδια (γνωστά στην Νότια Κορέα) που θυμίζουν την παιδική ηλικία, με την ελπίδα να κερδίσουν το τελικό έπαθλο των 45,6 δισεκατομμυρίων γουόν (ίσο με περίπου 33,4 εκατομμύρια ευρώ).

Οι αγώνες είναι προφανώς απλοί και ακίνδυνοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι θανατηφόροι για τον ηττημένο. ‘Ενας θα είναι ο νικητής, ο μοναδικός επιζών που θα κερδίσει και το ποσό, αρκεί να περάσει απ’ όλες τις δοκιμασίες αλώβητος.

Τι είναι το νταλγκόνα

Μεταξύ των δοκιμασιών που πρέπει να ξεπεραστούν στη σειρά υπάρχει και μία με το νταλγκόνα, το λεπτό και εύθραυστο γλυκό μπισκότο, που είναι κατασκευασμένο από καραμέλα. Η πρόκληση μεταξύ παιδιών της Νότιας Κορέας μπροστά στο σχολείο, όπου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 υπήρχαν συχνά πάγκοι που τα πουλούσαν, είναι να μπορέσουν να «κόψουν» το νταλγκόνα – χωρίς να θρυμματιστεί – σε διάφορα περιγράμματα, του κύκλου, του αστεριού, του τριγώνου, της ομπρέλας.

Το γλυκό είναι πολύ εύθραυστο και χρειάζεται πολύ λίγο για να καταρρεύσει. Τώρα τα ίδια στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στο «Squid Game», με θανατηφόρες συνέπειες για όσους κάνουν λάθη.

Το μπισκότο τώρα έχει γίνει viral στο Tik Tok, με τους χρήστες να ανεβάζουν την δική τους απόπειρα να το φτιάξουν. Βέβαια, στην περίπτωση των χρηστών του Tik Tok η ζωή τους δεν παίζεται κορόνα γράμματα.