Το πλυντήριο πιάτων, αδιαμφισβήτητα, είναι μια από τις καλύτερες εφευρέσεις που έγιναν ποτέ. Δεν χρειάζεται να πλένετε και να στεγνώνετε κάθε μπολ, φλιτζάνι και πιάτο. Τι γίνεται, όμως, όταν σας τελειώσει το απορρυπαντικό; Δείτε, λοιπόν, με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, είτε θέλετε να επιλέξετε φυσικά, είτε βαριάς χρήσης πρώτες ύλες. Το καλύτερο από όλα, όμως, είναι το γεγονός ότι τα συστατικά που χρειάζονται για να καθαρίσουν αστραφτερά τα πιάτα σας είναι αυτά που έχετε έτσι κι αλλιώς στο σπίτι.

Υποκατάστατα απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων

Γυναίκα βάζει πλυντήριο πιάτων

Υπάρχουν, λοιπόν, μερικές εξαιρετικές επιλογές είτε για ένα αυτόνομο υποκατάστατο είτε για μια πλήρη DIY φόρμουλα που μπορεί να σας εμπνεύσει να αρχίσετε να φτιάχνετε από τώρα και στο εξής το δικό σας απορρυπαντικό πιάτων.

Η μαγειρική σόδα, για παράδειγμα, αν και δεν είναι τόσο ισχυρή όσο το απορρυπαντικό πιάτων, είναι το λιγότερο φυσικό και απλό, σύμφωνα με το Kitchen Infinity. Επιπλέον, πιθανότατα έχετε ήδη ένα σωρό από το υλικό αυτό στο σπίτι.

Η σόδα πλυσίματος, η οποία είναι πιο γνωστή ως διττανθρακικό νάτριο, είναι το ισχυρότερο από τα υποκατάστατα ενός καθαριστικού του εμπορίου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το χειριστείτε με προσοχή. Προσθέστε μόλις 1/4 φλιτζανιού στο διαμέρισμα του πλυντηρίου πιάτων και εκτελέστε έναν κανονικό κύκλο. Τα πιάτα θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα!

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι έχει καθαριστική δύναμη σε όλο το σπίτι, από τον καθαρισμό του πλυντηρίου μέχρι τους πάγκους της κουζίνας. Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι σε ένα μπολ στο επάνω ράφι και εκτελέστε έναν κύκλο. Το νερό θα διανείμει το καθαριστικό στα υπόλοιπα πιάτα. Αυτό είναι επίσης ένα καλό τέχνασμα αν έχετε βρώμικα πιάτα, καθώς το ξύδι θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα υπολείμματα.

DIY απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Απορρυπαντικό για πλυντήριο πιάτων

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια απλή DIY συνταγή για να τη χρησιμοποιήσετε ως εφεδρική λύση για όταν σας τελειώσει το απορρυπαντικό πιάτων ή αν θέλετε να αρχίσετε να φτιάχνετε το δικό σας διάλυμα αντί να αγοράζετε προϊόντα του εμπορίου, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι διττανθρακικό νάτριο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι βόρακα
  • 1/2 φλιτζάνι κιτρικό οξύ
  • 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι, όπως το αλάτι Epsom

Συνδυάστε όλα αυτά τα συστατικά και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά όταν εκτελείτε έναν κύκλο στο πλυντήριο πιάτων σας. Αυτό το DIY απορρυπαντικό θα διαρκέσει για αρκετό καιρό για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εφεδρικό, σε περίπτωση ανάγκης.