Όσο απίθανο κι αν σας φαίνεται το διαδίκτυο έχει το δικό του πολιούχο- προστάτη και, μάλιστα, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Ο Ισίδωρος της Σεβίλλης, που συχνά αναφέρεται ως προστάτης του διαδικτύου και των υπολογιστών, ορίστηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ το 1997 ως προστάτης του διαδικτύου -προσοχή μην το συγχέετε με τον Άγιο Ισίδωρο, ο οποίος είναι ο προστάτης των αγροτών και των εργατών.

Ο Άγιος Ισίδωρος της Σεβίλλης συχνά αναφέρεται και ως «Ο δάσκαλος του Μεσαίωνα» καθώς είχε αφοσίωση στη μάθηση και την εκπαίδευση άλλων. Εξαιρετικός σε λογοτεχνικές αναζητήσεις, ο Άγιος Ισίδωρος της Σεβίλλης έγραψε βιβλία για τη γραμματική, τη θεολογία και την ιστορία μέχρι την αστρονομία.

Παρόλο που πέθανε το 636, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν την πρώτη σύνδεση ARPANET στο διαδίκτυο το 1969, φημιζόταν για τα επιτεύγματά του στον πολιτισμό και τη μάθηση. Γεγονός που τον οδήγησε στο να προσπαθήσει στις αρχές του 7ου αιώνα να καταγράψει κάθε γνώση που ήταν γνωστή ποτέ σε μια εγκυκλοπαίδεια -δημιουργώντας κάτι σαν μια βάση δεδομένων!

Τελικά το κατάφερε (παρόλο που δημοσιεύθηκε μετά το θάνατό του) χωρίζοντας, μάλιστα, τα δεδομένα που συνέλεξε κατά την διάρκεια της έρευνάς του σε 20 διαφορετικούς τόμους ανάλογα την κατηγορία -θεολογία, κοσμολογία, δίκαιο, φυσικές επιστήμες, ιστορία, τέχνες κ.α. Το έργο του ονομάστηκε «Etymologiae» (ετυμολογία), και για περίπου 9 αιώνες θεωρείτο ως εγκυκλοπαίδεια όλων των ανθρώπινων γνώσεων. Το «Etymologiae» γράφτηκε στα απλά λατινικά και περιείχε ό,τι θέλει κανείς να γνωρίζει: από τους 28 τύπους των κοινών ουσιαστικών, μέχρι και τα ενδύματα που φορούσαν οι πόρνες. Κάτι παρεμφερές με τη σημερινή wikipedia δηλαδή!

Είναι σημαντικό εδώ να σημειωθεί ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν τις αμφιβολίες τους για τον Ισίδωρο της Σεβίλλης και δεν τον θεωρούν «πραγματικό» άγιο, καθώς δεν πέρασε μια παραδοσιακή διαδικασία αγιοποίησης, απλώς κηρύχθηκε άγιος από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.