Το ρούχο που βρίσκεται μέσα κάθε ντουλάπα και φοριέται περισσότερο από κάθετι άλλο, έχει τον δικό του σωστό τρόπο πλυσίματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, το τζιν πρέπει να πλένεται μετά από τρεις ή τέσσερις φορές που έχει φορεθεί, έτσι ώστε να διατηρείται καθαρό, το χρώμα του έντονο και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια.

Καινούριο ή παλιό δεν έχει σημασία. Κάθε φορά που το βάζετε στο πλυντήριο πρέπει να το γυρίζετε από την ανάποδη, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η τριβή της εξωτερικής επιφάνειάς του, που προκαλεί εξασθένιση του χρώματος, αλλά και φθορές στα τελειώματα των τσεπών, στα θηλύκια της ζώνης και τις άκρες των ποδιών.

Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, και το κλείσιμο του φερμουάρ και των κουμπιών πριν το πλύσιμο του. Αυτό βοηθάει στην διατήρηση του τζιν σας σε φόρμα, ενώ αποτρέπει και το μπλέξιμο με άλλα ρούχα που τυχόν έχετε βάλει στο πλυντήριο.

Για το σκισμένα τζιν με ξέφτια ή τρύπες φροντίστε να τις ενώσετε με τα ειδικά κλιπ που πωλούνται στην αγορά για να κρατούν τις κάλτσες μαζί. Μια πρόταση που θα βοηθήσει στο να μην ξεφτίσει το τζιν σας περισσότερο. Αν πρόκειται, ωστόσο, για ένα πραγματικά ξεσκισμένο τζιν τότε προτιμότερο είναι να το πλύνετε στο χέρι.

Ακόμη, καλό είναι να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα χρώματα και να απενεργοποιεί το χλώριο του νερού, που μπορεί να τα εξασθενίσει. Τέλος, προτιμήστε ένα σύντομο πρόγραμμα με κρύο νερό για ευαίσθητα ρούχα για να πλύνετε το τζιν σας στο πλυντήριο.