Υπάρχουν ζευγάρια που επιλέγουν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν στο κρεβάτι, επιλέγοντας έναν έμπειρο sex therapist. Κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες των γραφείων τους και ξετυλίγουν το κουβάρι της ερωτικής τους ζωής. Θέλετε να μάθετε, ποια είναι τα πιο κοινά προβλήματα που ακούνε οι θεραπευτές;

Δημοσιογράφοι της Huffington Post ρώτησαν πέντε θεραπευτές και ιδού τι απάντησαν:

«Οι γυναίκες που έρχονται στο γραφείο μου, συχνά μου λένε ότι εύχονται να μπορούσαν να φτάσουν στο αποκορύφωμα μέσω της συνουσίας. Θέλουν να έχουν οργασμό με τον πραγματικό τρόπο, το σεξ, αλλά σύμφωνα με στοιχεία, μόλις το 15-20% των γυναικών έχει οργασμό και μάλιστα πολλές φορές γίνεται και χρήση ερωτικών παιχνιδιών…», Laurie Watson.

«Το πιο κοινό πρόβλημα που ακούω, είναι αυτό που οι sex therapists αποκαλούν ’’ασυμφωνία επιθυμιών’’: ένας σύντροφος θέλει να κάνει σεξ πιο συχνά από τον άλλο και με πιο ερωτικό τρόπο. Στην αρχή των σχέσεων, ο πιο ενθουσιώδης και δραστήριος παρτενέρ είναι σέξι αλλά μετά τον γάμο, ο λιγότερο ενεργητικός παρτενέρ μάλλον ενοχλείται από την συνεχή επιθυμία του πρώτου για συχνό σεξ. Αυτό γίνεται ίσως επειδή το σεξ δεν είναι και τόσο καλό: αν ανακαλύψει ένα ζευγάρι ποιο είδος σεξ του ταιριάζει, τότε η ερωτική του ζωή θα βελτιωθεί». Tammy Nelson, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου of «Getting the Sex You Want».

«Όταν ένας άντρας βρίσκεται σε σχέση, το πιο συχνό πρόβλημα είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση και η στυτική δυσλειτουργία. Οι γυναίκες των οποίων ο σύντροφος έχει στυτική δυσλειτουργία, νιώθουν ανασφάλεια για το γεγονός ότι ο σύντροφός τους ίσως πια δεν τις επιθυμεί και δεν νιώθουν αρεστές. Αυτό που πρέπει να κάνει ο σύντροφος, είναι να μην το παίρνει προσωπικά και να είναι ευγενική μαζί του», Danielle Harel.

«Συχνά μου λένε ότι θέλουν περισσότερη ποικιλία στην κρεβατοκάμαρα. Όσο κυλάει ο χρόνος, οι παρτενέρ μπορεί να εκφράζουν περισσότερο τις επιθυμίες τους ή και να αισθάνονται πιο άνετα να ενημερώσουν τους συντρόφους τους για ορισμένες δραστηριότητες που θέλουν να εξερευνήσουν. Αν ένας σύντροφος απολαμβάνει κάποια συγκεκριμένα ’’παιχνίδια’’, ο άλλος μπορεί να τα απεχθάνεται. Η ευθύνη του sex therapist είναι να αναζητήσει μια μέση λύση…». Sari Eckler Cooper.

«Τα ζευγάρια αναζητούν βοήθεια όταν ένας από τους δυο αρρωσταίνει. Για παράδειγμα, ένας καρκινοπαθής ίσως νιώσει ότι δεν είναι πια επιθυμητός, ενώ ο σύντροφός του μοιάζει να αναζητά βοήθεια. Τους ενθαρρύνω να έχουν διαφορετικού είδους αγγίγματα, όπως μασάζ, φιλιά, ή απλά να κρατιούνται από το χέρι. Το να κάνουν επίσης μπάνιο μαζί μπορεί να είναι θεραπευτικό. Για κάτι περισσότερο σεξουαλικό, συστήνω να δέσει ο ένας παρτενέρ τα μάτια του άλλου και να κάνουν έρωτα ώστε να νιώσουν περισσότερο αυτοπεποίθηση», Ana Cadell.