Τα Μέθανα είναι ένα από τα πιο άγνωστα και ανεξερεύνητα σημεία της Πελοποννήσου, με τα νερά του Σαρωνικού και την ιδιαίτερη αύρα τους να παραπέμπουν σε νησί. Ο παράδεισος που αξίζει κανείς να βρεθεί σε αυτόν, βρίσκεται σχεδόν 2 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αττική και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό weekend γεμάτο ευεξία.

Μέθανα: Η λουτρόπολη στο Σαρωνικό ιδανική επιλογή ακόμη και για weekend

Η στενή λωρίδα γης που τα συνδέει με τη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε νησί, ενώ η κοντινή απόσταση από την Αττική -δύο ώρες με το αυτοκίνητο- τα καθιστούν ιδανική επιλογή για απόδραση από το κλεινόν άστυ.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς ερχόμενος με το αυτοκίνητο είναι οι ιαματικές πηγές και τα λουτρά τους, με τα υδροθεραπευτήρια με τα θειούχα, χλωρονατριούχα και ραδιούχα νερά, ένα χαρακτηριστικό τους που τα έχει καταστήσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του ιαματικού τουρισμού.

Τα Μέθανα διαθέτουν ένα γραφικό λιμάνι και ένα μικροσκοπικό κατάφυτο νησάκι, αυτό των Αγίων Αναργύρων, ενώ η βόλτα στην περαντζάδα κατά μήκος της θάλασσας προσφέρει όμορφες εικόνες που δημιουργούν την αίσθηση ότι ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο.

Μέθανα: Τα σημεία αναφοράς του μικροσκοπικού προορισμού

Στο δυτικό τμήμα των Μεθάνων, το Βαθύ με το μικροσκοπικό γραφικό λιμανάκι του προσφέρεται για νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα, ενώ διαθέτει και θέα προς τον κόλπο της Επιδαύρου. Ωστόσο, στα πιο δημοφιλή σημεία των Μεθάνων, πέρα από τα ιαματικά τλουτρά τους, συγκαταλέγεται και το ανενεργό ηφαίστειο, το οποίο μαζί με εκείνα της Σαντορίνης, της Μήλου και της Νισύρου ανήκουν στο ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο σχετίζεται με τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Ελλάδας.

Σε διάφορα σημεία της χερσονήσου, λοιπόν, συναντά κανείς περίπου 30 διάσπαρτους κρατήρες, αποτέλεσμα του ανενεργού πια ηφαιστείου του νησιού. Με αυτό συνδέεται άρρηκτα και το χωριό Καμμένη Χώρα, τα σπίτια του οποίου είναι φτιαγμένα από την ίδια μαύρη πέτρα που άφησε στο πέρασμά της η λάβα.