Στις αρχές του 2010, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden κήρυξε τον πόλεμο στην ψηφιακή πειρατεία. Ο Biden χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και περιέγραψε τη δραστηριότητα αυτή ως «καθαρή κλοπή». Όπως φαίνεται, η στάση του κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Φυσικά, ο Biden δεν ενήργησε αυτοβούλως. Εξέφρασε τα συμφέροντα οργανώσεων που κυνηγούν ανηλεώς τη διαδικτυακή πειρατεία ταινιών και μουσικής. Οι δύο κυρίαρχοι φορείς του χώρου, η MPAA και η RIAA, κάνουν ό,τι μπορούν για να επηρεάσουν την αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο οργανώσεις έχουν δαπανήσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο διάστημα σε lobbying (ελεύθερη μετάφραση: δωροδοκίες πολιτικών).

Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή σε διάφορους νόμους που περνάνε από τα αμερικανικά σώματα. Η τάση, πλέον, που υπαγορεύουν η MPAA και η RIAA στην κυβέρνηση είναι το κυνήγι των torrent sites και όχι οι διώξεις μεμονωμένων χρηστών του Internet. Προφανώς, η MPAA και η RIAA συνειδητοποίησαν ότι το κυνήγι μαγισσών δεν οδηγεί πουθενά και βάζουν τώρα στο στόχαστρο τους torrent trackers.
πηγή: pcmagazine