O Μαρκ Ζάρκερμπεργκ και το Facebook πιθανώς θα ήθελε να είχε ένα κουμπί διαγραφής για το timeline του τώρα που απειλεί μια επερχόμενη τηλεοπτική εκπομπή με μήνυση για πιθανή αμαύρωση της φήμης της μάρκας. Οι μπελάδες για τον κολοσσό των social media μετά τη διαρροή των εγγράφων για την εμπλοκή του στις εκλογές του 2016 δεν έχουν τελειωμό.

Το «Doomsday Machine» είναι η επερχόμενη τηλεοπτική μεταφορά του «An Ugly Truth», ενός βιβλίου που αποκαλύπτει τα λάθη του Facebook σε θέματα όπως η παραπληροφόρηση, η ρητορική μίσους, η ασφάλεια των χρηστών. Στο πρόγραμμα θα πρωταγωνιστήσει η Claire Foy ως Sheryl Sandberg η COO του Facebook και θα αντιμετωπίσει το χάος που περιβάλλει την παραπληροφόρηση κατά τις εκλογές του 2016, καθώς και πιο πρόσφατες διαμάχες όπως το πρόγραμμα XCheck, το οποίο επέτρεψε σε διασημότητες και άλλες προσωπικότητες υψηλού προφίλ να παρακάμπτουν την εποπτεία περιεχομένου.

εικονίδια social media

Καθώς η σειρά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά το Facebook απειλεί τους παραγωγούς «Anonymous Content» με αγωγή και χρησιμοποιεί τους δικηγόρους της Britney Spears για να το κάνει (μέσω του Deadline). Σύμφωνα με το Deadline, ο Mathew Rosengart, ο ίδιος δικηγόρος που βοήθησε στην απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς από την εποπτεία του πατέρα της, έστειλε μια επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Anonymous Content Dawn Olmstead, αναφέροντας λεπτομερώς τη νομική ενέργεια που μπορεί να λάβει το Facebook εάν εμφανιστούν ψευδείς δηλώσεις ή υπερβολές για την εταιρεία στην εκπομπή.

εικονίδια social media

Τι περιλαμβάνει η «απειλητική» επιστολή του Facebook

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που έλαβε το Deadline, o Rosengart λέει ότι «η Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος δεν προστατεύει εν γνώσει τους ψευδείς δηλώσεις ή απεικονίσεις ή αυτές που γίνονται με απερίσκεπτη περιφρόνηση της αλήθειας, ακόμη και για δημόσια πρόσωπα».

Στη συνέχεια, συνεχίζει να επιτίθεται στην ακρίβεια του An Ugly Truth, σημειώνοντας ότι είναι «γεμάτο από ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για το Facebook και την ηγεσία του». Εάν το Ανώνυμο Περιεχόμενο αποφασίσει να βάλει οποιοδήποτε από αυτά τα αποκαλούμενα ψευδή στην τηλεοπτική του προσαρμογή, o Rosengart λέει ότι «το Facebook θα λάβει όλα τα κατάλληλα νομικά μέτρα».

το λόγότυπο του Facebook

Ο Rosengart ανέφερε μάλιστα ότι το Facebook είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με το Anonymous Content για να διασφαλίσει ότι η σειρά είναι «ακριβής και αληθινή».

Αυτή μπορεί να είναι μία από τις ελάχιστες φορές που το Facebook προσπαθεί ενεργά να στριμώξει «αντίπαλό» του, λαμβάνοντας υπόψη το μακρύ ιστορικό του Facebook να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά των αγωγών καθήμενο στο σκαμνί του κατηγορούμενου.