Πριν από μερικές ώρες η Apple μάς παρουσίασε τα νέα iPhone 5S και iPhone 5C και κατά γενική ομολογία ήταν έτσι όπως πάνω-κάτω τα περιμέναμε.

Από τη μια έχουμε το iPhone 5S με τον Touch ID αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του και τον πανίσχυρο 64bit Α7 επεξεργαστή του ενώ από την άλλη έχουμε το iPhone 5C που είναι στην ουσία ένα iPhone 5 με πλαστική πλάτη και νέα χρώματα και το οποίο θα ακυρώσει πλέον τη διαθεσιμότητα του iPhone 5.

H Apple λοιπόν ανακοίνωσε αρκετά πράγματα σήμερα και η αλήθεια είναι ότι κάποια τα περιμέναμε και κάποια όχι. Βέβαια, υπήρχαν και αρκετά τα οποία είχαν ακουστεί σαν φήμες τις προηγούμενες μέρες και βδομάδες και τα οποία τελικά η Apple δεν παρουσίασε. Δείτε ποια είναι αυτά…

Ένα πραγματικά φτηνό iPhone

Αρκετοί ήταν αυτοί που πιστεύανε πως το iPhone 5C θα ήταν ένα οικονομικό μοντέλο αλλά η Apple χθες δεν φρόντισε να τους ικανοποιήσει. Ειδικά σε περίπτωση που κάποιος το πάρει εκτός συμβολαίου θα διαπιστώσει πως η τιμή του είναι 549 δολάρια για το μοντέλο των 16 GB με αποτέλεσμα να μην είναι και η πιο οικονομική λύση για κάποιον. Είναι η αλήθεια πως εδώ η Apple πήρε ένα ρίσκο ειδικά για την αγορά της Κίνας που περίμενε την τιμή του να είναι γύρω στα 386 με 420 δολάρια.

Χωρητικότητα 128 GB

Πολλοί αναλυτές περίμεναν την Apple να κάνει την ίδια κίνηση που έκανε και με το iPad και έτσι σήμερα να μας παρουσιάσει και ένα μοντέλο iPhone 5S με χωρητικότητα που θα άγγιζε τα 128 GB. H είσοδος ενός τέτοιου μοντέλου ίσως να σήμαινε και την κατάργηση της επιλογής των 16 GB αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη. Οι χωρητικότητες των μοντέλων παραμείναν ίδιες και φέτος και έτσι έχουμε 16, 32 και 64 GB.

Καλύτερο WiFi

H Αpple στο WWDC συνέδριο της μας παρουσίασε τα νέα MacBook Air τα οποία ήρθαν με ένα αναβαθμισμένο WiFi chip για την υποστήριξη του 802.11ac. Η Apple έκανε την ίδια αναβάθμιση και στα Airport Express και Airport Extreme και έτσι δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως η Apple θα βελτιώσει και το WiFi στα νέα της iPhone. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε στο iPhone 5S που ήταν και το πιο πιθανό, αλλά ούτε και στο iPhone 5C.

NFC

Η υποστήριξη NFC στα iPhones φημολογείται τα τελευταία 2 χρόνια αλλά η Apple δεν έφερε αυτή την τεχνολογία ούτε φέτος στα iPhones της. Μπορεί στην Ελλάδα να μην μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει ενσωματωθεί σε πολλά δημόσια μηχανήματα.

Νέα iPads

Αν και υπήρχαν πολλές φήμες πως η Apple ίσως στο σημερινό event μας παρουσίαζε την νέα γραμμή των iPads της με το iPad 5 και το iPad Mini 2 τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι περιμένουμε το νέο event της Apple για αυτό τον σκοπό κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου.

Νέο Apple Tv

Σίγουρα δεν περίμενε κανένας μια νέα συσκευή ή ακόμη πολύ περισσότερο τη φημολογούμενη τηλεόραση της Apple αλλά όλες οι τελευταίες διαρροές ανέφεραν πως η Apple θα παρουσίαζε ένα αναβαθμισμένο Apple TV με ίσως γρηγορότερο επεξεργαστή και με ένα iOS 7 χαρακτήρα. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχαμε και αναφορά για container από την Ασία να καταφθάνουν στην Αμερική και στην Apple περιέχοντας Apple TV. Τελικά η Apple δεν ανέφερε το παραμικρό και στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε ένα μικρό μυστήριο.

Πηγή: appleworldhellas.com

Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα iPhones που αποκάλυψε η Apple.