Η Sony παρουσιάζει τα νέα χαρακτηριστικά του DualShock 4, του χειριστηρίου του PlayStation 4. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, οι προγραμματιστές που ασχολούνται με την ανάπτυξη του PS4, μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο χειριστήριο.

Η πιο σημαντική προσθήκη είναι το κουμπί Share, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο την ώρα που παίζουν κάποιο παιχνίδι και να το ανεβάσουν κατ ‘ευθείαν στο Internet. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση της Sony να συνδέσει τα παιχνίδια με τα κοινωνικά δίκτυα.

Το φωτεινό σημείο στο πίσω μέρος είναι ένας αισθητήρας που επιτρέπει στην κονσόλα να καταγράφει και να παρακολουθεί τις κινήσεις του χειριστηρίου. Προς το παρόν δεν παρουσιάζει κάποιες εντυπωσιακές λειτουργίες, όμως σίγουρα έχει μερικές χρήσιμες εφαρμογές. Για παράδειγμα, αν δύο παίκτες ανταλλάξουν θέσεις, το ίδιο συμβαίνει αυτόματα και τη splitscreen.

Επιπλέον έχει προστεθεί ένα ηχείο ενσωματωμένο στο χειριστήριο, που βοηθάει στην ακόμα καλύτερη εμπειρία του χρήστη προσθέτοντας, όποτε είναι απαραίτητο, διάφορους ήχους που συνοδεύουν αυτούς της τηλεόρασης.

Η Sony δείχνει πως έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό χειριστήριο που ήδη βρίσκεται στα χέρια των προγραμματιστών ώστε να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber