Η αλήθεια είναι πως το νεοσύστατο Nations League έχει δημιουργήσει μια σύγχυση στον φίλαθλο κόσμο, που ακόμη δεν έχει κατανοήσει πώς ακριβώς θα διεξάγεται και τι ακριβώς θα εξυπηρετεί. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιρόφιλοι που μπερδεύονται, αλλά και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η διοργάνωση που έρχεται πλέον στη ζωή μας από αύριο. Ο αμυντικός της Λέστερ και της εθνικής Αγγλίας, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, παραδέχθηκε ότι ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ του εξήγησε, αλλά ο ίδιος δεν κατάλαβε…

Με τις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία, ο Μαγκουάιρ παραδέχθηκε: «Είναι λίγο συγκεχυμένο για μένα. Δεν ξέρω τι πιστεύουν τα παιδιά (οι συμπαίκτες του) γι’ αυτό. Ο προπονητής προσπάθησε να μας το εξηγήσει όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται πολλή παραπάνω μελέτη».

«Είναι μπερδεμένο, αλλά προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι και όπου μας βγάλει. Οπότε, θα πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι», παραδέχθηκε ο στόπερ των «τριών λιονταριών».