Μια μεγάλη συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» παραχώρησε ο Κώστας Μανωλάς, ενόψει της πρώτης από τις δύο αναμετρήσεις της Ρόμα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο διεθνής Έλληνας στόπερ -μεταξύ άλλων- κλήθηκε να σχολιάσει το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις τον Λιονέλ Μέσι, ανέφερε ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ο αντίπαλος που τον έχει δυσκολεύσει περισσότερο από όλους, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά μια αρκετά περίεργη φάση, ο άσος των «τζιαλορόσι» απάντησε: «Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επενδύουν λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν και λιγότεροι παίκτες έρχονται από το εξωτερικό. Η εθνική ομάδα αποκλείστηκε από την τελική φάση του Μουντιάλ, αλλά από την Κροατία, μια από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές ομάδες. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα επιστρέψουμε στις δόξες του παρελθόντος».

Για τον αντίπαλο που του δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα, απάντησε: «Ο Ιμπραΐμοβιτς, τον οποίον αντιμετώπισα όταν αγωνιζόταν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Συνδυάζει ύψος, ταχύτητα, δύναμη και κρατά καταπληκτικά την μπάλα στα πόδια του μέσω της τεχνικής του».

Για την προσέγγισή του πάνω στον Μέσι, σημείωσε: «Ο Γκουαρδιόλα είχε δίκιο που είπε ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις τον Μέσι. Ακόμα κι αν τα καταφέρεις, υπάρχουν άλλοι δέκα παίκτες που μπορούν να σε “χτυπήσουν”. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Μέσι, αλλά παραμένει πάντα μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Τους σεβόμαστε, αλλά ξέρουμε και τις δικές μας δυνάμεις».

Άλλωστε, η Ρόμα είχε αντιμετωπίσει τους Καταλανούς και πριν από τρεις σεζόν, με την εμπειρία στη Βαρκελώνη να είναι τραυματική, καθώς έχασε με το βαρύ 6-1. Αύριο, στις 21:45, σίγουρα ο Μανωλάς και οι συμπαίκτες του θα επιδιώξουν να τα πάνε αρκετά καλύτερα.

Όσο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που θα βρει απέναντί του, είπε: «Ο Βαλβέρδε έφυγε από τον Ολυμπιακό λίγο πριν εγώ πάω. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει να πιέζει ψηλά, με στόχο να ανακτά άμεσα την κατοχή της μπάλας μόλις τη χάνει. Παράλληλα δίνει μεγάλη σημασία στην άμυνα και βλέπουμε ότι η φετινή Μπαρτσελόνα είναι πιο συμπαγής».

Τέλος, ανέφερε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά για μια ομάδα: «Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, όπου εξελίχθηκα σαν παίκτης».