Ένα πάρα πολύ ευχάριστο για τους ουδέτερους παιχνίδι διεξήχθη στα Γιάννενα ανάμεσα στον τοπικό ΠΑΣ και τον Αστέρα Τρίπολης, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Super League 1. Το ματς είχε ιδιαίτερο σασπένς, με το τελικό αποτελέσμα (2-2) να αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων».

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20′ με τον Παμλίδη, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Μουνάφο στο 33′. Τα πράγματα για τους Ηπειρώτες έγιναν πιο δύσκολα, όταν στο 53′ ο Σιόντης είδε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο γήπεδο, ενώ οι Αρκάδες έφεραν τα πράγματα… τούμπα, όταν στο 84′ ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε το 1-2. Ωστόσο, τίποτα δεν είχε κριθεί και ο Κρίζμαν στο 86′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πάντως, από τον ΠΑΣ Γιάννινα είχαν παράπονα από τη διαιτησία του ρέφερι Ευαγγέλου, ο οποίος απέβαλε τον αρχηγό τους για τη σκαριά στο καλάμι του Σίτο, αλλά δεν έπραξε αντίστοιχα στο σχεδόν αντίστοιχο χτύπημα του Μπαράλες στο πρόσωπο του συμπατριώτη του Εραμούσπε, που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Το φιλμ του αγώνα:

Στο 17′ ο Αστέρας είχε δοκάρι, όταν ο Σίτο «έκοψε» πολύ όμορφα για τον Ριέρα, εκείνος «εκτέλεσε» με τη μία, η μπάλα κόντραρε, αλλοιώθηκε ελάχιστα η πορεία της και αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στο 20′ η γηπεδούχος ομάδα είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ελευθεριάδης έκλεψε από τον Κώτσιρα που έδειξε να ελέγχει την κατοχή, μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη για τον Κρίζμαν, ο Κροάτης δεν ακούμπησε την μπάλα, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 23′, ο Ελευθεριάδης «κουβάλησε» την μπάλα, ο Πίρσμαν στην εξέλιξη της φάσης βρήκε με ωραία παράλληλη τον Παμλίδη μόνο στη μικρή περιοχή και εκείνος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η χαρά των Ηπειρωτών για το προβάδισμα κράτησε 10 λεπτά, καθώς στο 33′ έγινε το 1-1. Ο Μπαράλες πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ριέρα βρέθηκε έξω από καρέ που έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ κάθετη για τον Μουνάφο, που πάτησε περιοχή σε θέση φορ και με προβολή πρόλαβε τον εξερχόμενο Χουτεσιώτη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αποβολή. Συγκεκριμένα, στο 53′ ο Σιόντης για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε για τάκλιν με τις τάπες στον Σίτο. Στο 57′ ο Μπαράλες βρήκε άσχημα τον Εραμούσπε σε εναέρια διεκδίκηση, με τον Ευαγγέλου να βγάζει την κίτρινη από το τεσπάκι του.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Αστέρας ήταν πιο πιεστικός και μετά από κάποιες καλές στιγμές για να κάνει το 1-2, τα κατάφερε στο 84′, όταν από σέντρα του Αλβαρες από τα αριστερά και ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε πολύ όμορφη κίνηση στον χώρο και με ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Όμως, οι γηπεδούχοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα να φέρουν γρήγορα στα ίσα το ματς, όταν στο 86′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, η άμυνα του Αστέρα δεν έδιωξε και ο Κρίζμαν από κοντά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με τον ΠΑΣ να φτάνει τους 13 βαθμούς σε αντίστοιχες αγωνιστικές (10ος στον πίνακα) και τον Αστέρα να ανεβαίνει στους 17, όντας έκτος.