Η ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός για διαφοροποίηση προσώπων στη δεξιά πτέρυγα για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, φέρνει στο προσκήνιο την αλλαγή που παρατηρείται σε Χατζηγιοβάνη και Μολό.

Ο Λάζλο Μπόλονι ξέρει ότι πρέπει να καλύψει το μεγάλο κενό που προέκυψε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Φακούντο Σάντσες να είναι τιμωρημένος με κάρτες και τον Αντονίτο να έχει επιστρέψει μεν σε προπόνηση μετά την λοίμωξη που τον ταλαιπώρησε, αλλά να είναι παντελώς ανέτοιμος έπειτα από τόσο καιρό αδράνειας.

Οι δοκιμές με Χατζηγιοβάνη ως δεξί μπακ και το ενδεχόμενο ο Μολό να πάρει πρώτη φορά φανέλα βασικού στην ολική επαναφορά που πραγματοποιεί στον Παναθηναϊκό με τον Ρουμάνο τεχνικό στην άκρη του πάγκου, έχουν αιτιολόγηση. Οι δύο ποδοσφαιριστές έδειξαν το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Λαμία πως μπορεί να τους εμπιστευθεί ο Μπόλονι για τους συγκεκριμένους ρόλους.

Μετά τα λάθη ο Χατζηγιοβάνης αντέδρασε

Με τον ΟΦΗ είχε κάνει λάθος που κατέληξε σε γκολ για τους Κρητικούς, με τον Βόλο βρισκόταν μέσα στη φάση της ισοφάρισης στο φινάλε και δεν έκανε προσπάθεια να κόψει το γύρισμα που έγινε προς την περιοχή με τους Θεσσαλούς να κλέβουν βαθμό και να υποχρεώνουν το «τριφύλλι» στο χειρότερο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με τρεμάμενη φωνή λίγο μετά από εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε απολογηθεί προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού για ό,τι είχε παρουσιάσει η ομάδα στα πρώτα πέντε ματς και γνωρίζοντας και τις δικές του ευθύνες, παρουσιάστηκε όπως ακριβώς έπρεπε απέναντι στη Λαμία.

Ο νεαρός εξτρέμ έβγαλε αντίδραση. Και επιθετικά είχε αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, ενώ, «σκύλιασε» και στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν πάρα πολύ σωστός όταν επέστρεφε πατώντας μέχρι και στην περιοχή του Διούδη για να καλύψει κενά, να κλείσει χώρους και να απομακρύνει κινδύνους.

Ήταν τρομερά σημαντικό για τον ίδιο να κάνει μια τέτοια εμφάνιση. Διόλου τυχαία ήταν η στιγμή που έχει βρεθεί στα καρέ των «πράσινων», σταματάει επίθεση της Λαμίας και βγάζει κραυγή γυρνώντας προς τους συμπαίκτες του ώστε να τους… τσιτώσει κι εκείνους.

Είχε τη σωστή νοοτροπία και ήθελε να την μεταβιβάσει και στους υπόλοιπους ώστε ο Παναθηναϊκός να μην αφήσει άλλο παιχνίδι ανεκμετάλλευτο και να πάρει τη νίκη. Συμμετείχε και στη φάση του δεύτερου γκολ με το σουτ που έκανε ώστε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του τερματοφύλακα να φτάσει στον Καρλίτος.

Το θέμα είναι πως με τις αντοχές του και την επιθυμία για διόρθωση των πραγμάτων, ο Χατζηγιοβάνης τακτικά ήταν αρκετά σωστός και αποτελεσματικός και στο αμυντικό κομμάτι…

Η ηρεμία του Μολό και η δεδομένη ποιότητά του

Ο Γιοάν Μολό ναι μεν πραγματοποιεί… come-back στον Παναθηναϊκό λόγω και της παρελθοντικής συνεργασίας του με τον Λάζλο Μπόλονι και της εμπιστοσύνης που του έχει ο Ρουμάνος, ωστόσο, ο Γάλλος εξτρέμ καταφέρνει να διαχειριστεί σωστά μέχρι στιγμής τη νέα κατάσταση που βιώνει.

Μέχρι στιγμής έχει κάνει εμφανίσεις μπαίνοντας με αλλαγή στα παιχνίδια των «πράσινων», όμως, η ηρεμία που βγάζει προς το παρόν και η ψυχραιμία στο παιχνίδι του μονάχα υπέρ του μπορούν να λειτουργήσουν. Ο Γιοάν Μολό στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Βιγιαφάνιες στο παιχνίδι της Φθιώτιδας το περασμένο Σάββατο, έχει πολύ μεγάλη συμβολή.

Γυρίζει στο χώρο του κέντρου, κλέβει τη μπάλα, κάνει τη διαγώνια κίνηση δίχως να τον σταματήσει κανείς και το γύρισμά του είναι μεν αναγκαστικό, αλλά πολύ σωστό προς τον Καμπετσή που αρχικά αυτός δεν καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί και ο Βιγιαφάνιες στο πλασέ του αποτυγχάνει να νικήσει τον τερματοφύλακα.

Ο Μολό μπορεί να έχει τα παράπονά του από τις καταστάσεις που αντιμετώπισε στο «τριφύλλι», ξέρει και τα δικά του λάθη με τον τρόπο που αντιδρούσε όταν αντιλαμβανόταν πως έχανε εμπιστοσύνη, αλλά προφανώς επιθυμία και του παίκτη και της ομάδας είναι ν’ αποτελούν μακρινές αναμνήσεις εκείνες οι μέρες και να μην επαναληφθούν.

Η όρεξη του Γάλλου, πάντως, για το νέο ξεκίνημά του με τα πράσινα, αφού έτσι το αντιλαμβάνεται, αποτυπώνεται και με τις κινήσεις του στο χορτάρι, αλλά και με τη δουλειά που ρίχνει και στην εκγύμνασή του για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πηγή: gazzetta.gr