Το 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα φέρνει πιο κοντά στους «8» την Ένωση…

Απουσίες υπήρχαν αλλά αυτό δεν αποτελούσε δικαιολογία για την ΑΕΚ, η οποία ήθελε ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό που ήθελε, λοιπόν, το πέτυχε η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, αφού έφυγε με το 1-1 από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και είναι πλέον σαφές φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλά στον αγώνα της Τρίπολης και ήταν συνεχώς μπροστά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έκαναν και ευκαιρίες. Απλά, πίεζαν αρκετά τον Αστέρα, ο οποίος τελικά, με κάποιο τρόπο, προηγήθηκε! Ήταν το 20ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της Ένωσης και ο Κρέσπι με πολύ ωραίο γυριστό, μετά τη σέντρα του Μουνάφο, έκανε το 1-0! Ήταν ένα σοκ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως μάλλον το ξεπέρασαν γρήγορα… Μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα στο 23′, πέναλτι στο 30′ σε ανατροπή του Λόπες και γκολ αυτή τη φορά από τον Ολιβέιρα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς είχε καλό ρυθμό, με τον Αστέρα να βοηθάει σε αυτό αφού ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το α’ μέρος, αλλά δεν είχε φάσεις… Για την ακρίβεια, έπρεπε να φτάσουμε στο 69′ για να έχουμε κάτι… καλό, αφού η ομάδα της Τρίπολης κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Φερνάντεθ από τον Τσιγκρίνσκι. Σωστή η απόφαση του διαιτητή, λάθος η εκτέλεση του Μπαράλες, όμως, αφού έστειλε την μπάλα άουτ… Και κάπως έτσι, ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να πάρει νίκη και λίγα λεπτά μετά, στο 73′, αισθάνθηκε και τυχερός που δεν ήρθε η ήττα, αφού ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Βέρντε.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (62′ Φερνάντεθ), Σίτο (55′ Χαουρέγκι), Κρέσπι (83′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο (82′ Παουλίνιο), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (71′ Σβάρνας), Βέρντε, Μάνταλος, Ολιβέιρα (80′ Κλωναρίδης).