Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν το πρώτο μεγάλο όνομα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και ακολούθησε η απόφαση-βόμβα του Κώστα Σλούκα για μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με τον Βούλγαρο να μην κρύβει ότι αυτό που έγινε τον ξάφνιασε.

Τόσο ο Βούλγαρος φόργουορντ όσο και ο Έλληνας γκαρντ ήταν από τα σημαντικότερα μέλη των Ερυθρόλευκων και τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι δύο με διαφορά λίγων ημερών, αλλά για διαφορετικούς προορισμούς. Κι αν η μεταγραφή του Βεζένκοβ στο ΝΒΑ θεωρήθηκε από όλους ως κάτι αναμενόμενο, αυτή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό ήταν μια βόμβα. Μια βόμβα που δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από τον πρώην συμπαίκτη του.

Ο Βούλγαρος μίλησε στο Eurohoops και όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, δεν έκρυψε την έκπληξή του.

«Να πω ότι το περίμενα, θα πω ψέμματα. Ο Κώστας είναι φίλος μου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Έχουμε περάσει πολλές δυνατές στιγμές μαζί, έχουμε παίξει μαζί, όπως και με άλλους παίκτες που ξεκινήσαμε στην ουσία, ο Κώστας ήρθε λίγο μετά, αλλά όλη η άνοδος του Ολυμπιακού ξεκίνησε με εμάς μαζί. Δεν μπορούν να σβηστούν αυτές οι αναμνήσεις. Όπως με όλα τα παιδιά. Αυτά μένουν στο μυαλό μου», είπε αρχικά ο Βεζένκοβ και συνέχισε.

«Ο καθένας παίρνει αποφάσεις με τα θέλω, πως κρίνει τη ζωή του, για την οικογένειά του. Είναι λεπτή η θέση όταν πηγαίνεις από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, γίνεται, όπως και αλλού, αλλά στην Ελλάδα είναι ένα… τσικ παραπάνω. Υπάρχει ελευθερία για τον κάθε άνθρωπο, να επιλέξει το περιβάλλον του, να επιλέξει το που θέλει να συνεχίσει. Ο καθένας κρίνει και ξέρει τι θέλει να κάνει, δεν μπορώ ούτε στο 1% να πω το οτιδήποτε.

Το μόνο που λέω είναι να μη φτάνουμε σε ακρότητες. Τα άκρα είναι πάντα λίγο άσχημα. Ο κάθε άνθρωπος απολαμβάνει αυτό που θέλει να κάνει, κρίνεται στο τέλος αν είναι επιτυχημένος, με βάση το αν θα νικήσει, αν θα πάρει ένα τίτλο, αν θα πάει καλά. Υγεία εύχομαι σε όλους τους παίκτες και τις ομάδες. Πάντα στο μπάσκετ στο 99.9% κερδίζει ο καλύτερος, οπότε και αυτή τη φορά θα κερδίσει ο καλύτερος. Ήταν μία απόφαση που δεν θα πω ότι με παραξένεψε, με ξάφνιασε, από εκεί και πέρα ο καθένας τραβάει το δρόμο του, δουλεύει για την οικογένειά του, τα πιστεύω του».